Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як і 100 років тому: Росія йде воювати за український хліб

Світ:

Агресор вкрав українського зерна на понад сотню мільйонів доларів. Російські окупанти вже вивезли 400-500 тисяч тонн в напрямку Криму.

 

"На тимчасово окупованих Росією територіях було близько 1 млн 300 тис. тонн зернових. Це не якісь стратегічні запаси, а те, що потрібно для забезпечення щоденної продовольчої безпеки, тобто харчування українців, які там живуть. А також посіву ярих культур. І ми маємо підтвердження фактів відбору зерна з кожної з нині окупованих областей – Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської", – сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, йдеться на сайті міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Така поведінка насторожує. Адже аналогічна ситуація може бути й з новим врожаєм. У результаті може бути фізично недоступне продовольство для харчування українців на цих територіях, а це – загроза голоду", – сказав він.

Окупант продовжує красти українське зерно – втрати аграріїв сягають щонайменше $125 млн. Практично всі кораблі, які йдуть із зерном з Севастополя, перевозять крадене українське зерно, сказав 9 травня під час брифінгу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Міністр підтвердив факт, що російські окупанти вже відправили орієнтовно 400–500 тисяч тонн сільгосппродукції з тимчасово окупованих територій в напрямку Криму, де 1 тонна коштує $ 250–300.  

"Це великий бізнес, який курують люди вищого рівня: працівники спецслужб країни-агресора, військові та різноманітні аферисти, яким такий бізнес по життю підходить. Крим у цей сезон, навіть коли ми його контролювали, стандартно вже завозив зерно з інших регіонів. Враховуючи, що вони в останні декілька років фактично його не вирощували, через відсутність, зокрема, поливу, тим більше в них є потреба в зерні для внутрішнього споживання. Крім того, вони налагоджують канали з завантажень кораблів через Севастополь. На нашу думку, практично всі кораблі, які йдуть із зерном з Севастополя, – це кораблі з краденим українським зерном. Адже немає ніякого розумного логістичного підходу, щоб переміщувати зерно з континентальної частини Росії й вантажити через Севастополь, якщо це можна робити ближче, через російські порти", – підкреслив Микола Сольський.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями, розносимо правду про державу-агресора, яка вбиває, грабує і бреше на кожному кроці своєї ганебної історії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи