Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Витрати на повторний запуск Falcon 9 скорочено вдвічі , — Гвінн Шотуелл

"Повторний запуск ракети Falcon 9, яка вже побувала у космосі, дозволив компанії SpaceX більш ніж у два рази скоротити витрати порівняно з виробництвом нового першого ступеня ракети-носія", – заявила президент компанії Гвінн Шотуелл,
 

При цьому, Шотуелл не назвала точних цифр, уточнивши, що компанія провела безліч додаткових тестів ракети для того, щоб переконатися в її готовності до запуску.

"В майбутньому ми плануємо готувати ракети до повторного запуску за 24 години", додала вона, зазначивши, що компанія не вважає повторний запуск рентабельним у разі, якщо його не вдається провести настільки ж швидко, як підготувати літак до нового польоту.

Раніше засновник SpaceX Ілон Маск заявив про те, що компанія витратила на розробку технології виробництва багаторазових ракет близько мільярда доларів.

 Раніше при випробуванні ракети компанії SpaceX у Флориді під час проведення тестового запуску 1 вересня стався вибух, за яким послідували ще кілька.

SpaceX кілька разів вдавалося посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу платформу в океані і двічі ракета приземлилася на космодром.

Компанія заснована в 2002 році колишнім власником електронної платіжної системи PayPal Ілоном Маском. Вона є приватним розробником серії ракет-носіїв і комерційним оператором космічних систем.
 

Наші інтереси: 

Технології розвиваються - космос стає ближчим. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи