Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Високопоставлені республіканці США закликають надати Україні ракети дальнього радіусу дії

У листі до Байдена від 1 листопада 2023 року, з яким ознайомилося агентство Reuters, республіканці в комітетах Конгресу з міжнародних відносин і збройних сил заявили, що вони вітають повідомлення про те, що адміністрація надала Україні деякі армійські тактичні ракетні комплекси обмеженої дальності (ATACMS), але вимагають також передати системи більшої дальності.

23110202.jpg

Army Tactical Missile System (ATACMS). Фото: REUTERS

"Потреба України в засобах глибокого удару залишається нагальною, особливо для ураження цілей по всьому Криму", – пишуть конгресмени Майкл МакКоул (Michael McCaul) і Майк Роджерс (Mike Rogers), а також сенатори Джеймс Ріш (James Risch) і Роджер Вікер (Roger Wicker). Їх цитує агентство Reuters у своїй статті.

Маккол очолює Комітет у закордонних справах Палати представників, Роджерс очолює Комітет у справах збройних сил Палати представників, Ріш є головним республіканцем у Сенаті у закордонних справах, а Вікер – головним республіканцем у Сенаті у справах збройних сил.

Вони надіслали листа, а Палата представників, в якій більшість становлять республіканці, наблизилася до голосування за окремий законопроект про надання допомоги Ізраїлю, ігноруючи вимогу президента-демократа Джо Байдена про прийняття широкого законопроекту щодо фінансування національної безпеки на суму 106 мільярдів доларів США, який передбачає фінансування Ізраїлю, України й Тайваню.

У вересні агентство Reuters повідомляло, що Адміністрація Байдена близька до того, щоб схвалити відправку в Україну ракет більшої дальності, оснащених касетними бомбами, що дасть Києву можливість завдати значної шкоди в глибині окупованої Росією території.

У своєму листі американські законодавці зазначили, що Україна запросила ЗРК великої дальності та продемонструвала здатність використовувати їх у відповідальний спосіб, а Росія не вдалася до ескалації у відповідь на їхнє використання.

"Очевидно, що для вас настав час завершити роботу щодо ATACMS, – написали вони. – Якщо ви цього не зробите, то не лише ризикуєте зайти в глухий кут на полі бою і затягнути цю війну, але й загрожуєте подальшою глобальною нестабільністю, оскільки наші супротивники проводять операції впливу по всьому світу".

Нагадаємо, у вересні ми писали, що сенатори-республіканці закликали Байдена негайно передати Україні ракети ATACMS.

Наші інтереси: 

Республіканці (на відміну від поширюваного в українських ЗМІ наративу) підтримують Україну і не проти того, щоб США підтримували Україну. Республіканці вже понад рік вимагають від Байдена не затягувати постачання Україні зброї. Ще влітку минулого року шість американських сенаторів (представники які республіканської, так і демократичної партії) вимагали негайно прискорити поставки військової техніки в Україну. У жовтні минулого року лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл також закликав адміністрацію Байдена бути «швидшими та активнішими» в наданні допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи