Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Види блоків живлення для лед стрічок у урахуванням різних критеріїв

Блок живлення для led стрічки є одним з важливих компонентів пристосувань. Від нього залежать тривалість експлуатації та особливості роботи освітлювальних приладів.

Купуючи трансформатор, важливо зупинитися на моделі, здатній виконувати свою роботу якісно. Стрибки напруги, вихідні низькі пульсації не повинні впливати на роботу діодних ниток.

Види блоків живлення для діодних стрічок за напругою

Трансформатор для світлодіодної стрічки може мати таку напругу:

  • 5 В. Використовуються для різних типів виробів. Хороший варіант для оформлення світлом сходів, шаф, полиць для книг. Герметичні та компактні драйвера розташовуються в пластиковому корпусі. Їхнім мінусом є відсутність можливості відводити надлишок тепла. Але за умови використання невеликих стрічкових діодів, це не страшно.
  • 12 В. Блок живлення 12V — пристосування, яке забезпечує лед стрічку відповідним струмом. Популярний серед користувачів варіант підходить для багатьох типів підсвічування. З такою напругою працює більшість стрічок із кристалами, які випромінюють світло.
  • 24 В. Прилад із постійним струмом відрізняється зручною конструкцією. Швидкий та якісний монтаж приладу можливий завдяки використанню універсальних клем з колодками. Присутні в корпусі вентиляційні отвори захищають його від перегріву і дозволяють заощадити на купівлі інших пристроїв для охолодження.

Блок живлення для світлодіодної стрічки 220 вольт не потрібний. Такі нитки оснащуються тільки випрямлячем.

Особливості герметизації пристроїв

Замовити трансформатор для лед стрічки можна на сайті магазину Ледшторм. Щодо герметизації, вони поділяються на три типи. Відкриті (негерметичні) моделі застосовуються для облаштування освітлення у будівлях, вологість повітря в яких оптимальна. Серед їхніх переваг є ремонтоспроможність. Для вилучення плати достатньо відкрутити кілька болтів.

  • БЖ для світлодіодної стрічки із ступенем захисту IP20 можна експлуатувати виключно усередині сухих приміщень. При постійній високій вологості, потраплянні на прилад води вони швидко виходять з ладу.
  • Для підсвічування стендів, прилавків, вітрини використовуються пристрої із захистом IP30.
  • В кімнатах з підвищеною вологістю, таких як тераса, веранда, лоджія, балкон, де рідина не потраплятиме на корпус, використовуються прилади IP44.

Пристосування з частковим захистом застосовуються у місцях, де рівень вологості підвищений.

  • Більшість напівгерметичних блоків живлення для світлодіодних світильників, позначених IP54, мають металевий корпус. Матеріал захищає елементи всередині від потрапляння вологи і виводу виробів вироби з ладу. Вони не підходять, якщо існує можливість прямого потрапляння крапель дощу, снігу. Інакше адаптер швидко вийде з ладу. Монтуються такі прилади в житлових приміщеннях, коридорах, лоджіях, альтанках, зимових садах.
  • Пристрої, які позначаються IP65, мають закритий корпус та компактні габарити, можуть експлуатуватися в сирих кімнатах, на відкритому просторі.

На вулиці монтуються пристрої з максимальним захистом. Наприклад, якщо потрібно підсвітити фасад будівлі за допомогою діодних шнурів. Герметичні трансформатори від  IP67 безперебійно працюють навіть за підвищеної вологості, несприятливої погоди. Їх застосовують навіть під час облаштування водойм.

З урахуванням особливостей охолодження, блок живлення для світлодіодної стрічки може бути активним або пасивним. Перші більш шумні в роботі, але мають більшу потужність, підходять для створення інсталяцій, вивісок, підсвічування у просторих приміщеннях, громадських місцях. Пасивні — варіант для житлових приміщень, за умови достатньої потужності.

Наші інтереси: 

Техніка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи