Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вступна кампанія у вищих закладах освіти триватиме з 1 по 22 серпня

Світ:

Електронні заяви на вступ до університетів та інших вищих навчальних закладів абітурієнти зможуть подавати без свідоцтва про освіту. Оригінали свідоцтва про повну загальну середню освіту можна буде подавати на початку навчання.

 

Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду 25 червня повідомила тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти й науки України Любомира Мандзій, повідомило Громадське.

Вона зазначила, що в разі, якщо вступник не отримає свідоцтво про повну загальну середню освіту до 22 серпня, то зможе подати електронну заяву в кабінеті вступника без самого свідоцтва, але за записом про його замовлення в системі ЄДЕБО (Єдина державна електронна база з питань освіти).

Водночас, як випливає з ухваленої 25 червня постанови уряду, завершення навчального року в школах має відбутися не пізніше 1 липня, водночас для випускників шкіл — протягом 10 днів із дня отримання результатів ЗНО (але не пізніше 31 серпня). А для учнів закладів профосвіти навчання має завершитися не пізніше 31 липня.

25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Перший іспит абітурієнти складають із математики.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії ЗНО, проведуть додаткову сесію. Для цього їм потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Додаткова сесія відбудеться з 24 липня до 10 серпня.

Наші інтереси: 

ЗНО як інструмент для вступу до вищих навчальних закладів непогано себе зарекомендував, тому добре, що цей уряд не осмілився його скасувати цього року (а вони хотіли!)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи