Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Вони шукали-шукали, шукали-шукали і... не знайшли доказів скоординованого штурму Капітолію

Категорія:

ФБР не знайшло достатніх доказів того, що штурм Капітолію у Вашингтоні 6 січня цього року був кимось скоординований. Не було ніякої змови, щоб скасувати результати президентських виборів у США, як це малювали мейнстримні ліберальні медіа.

21082203.jpg

January 6, 2021. REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Про це пише Reuters з посиланням на чотири джерела у правоохоронних органах.

Хоча федеральні чиновники заарештували понад 570 учасників штурму, ФБР вважає, що акція не координувалася централізовано правими групами або прихильниками колишнього президента США Дональда Трампа.

«90-95% учасників – це одноразові кейси. Може, 5% учасників були організовані. Але не було ніякого грандіозного плану з Роджером Стоуном, Алексом Джонсом і всіма цими людьми штурмувати Капітолій і брати заручників», – розповів колишній високопоставлений співробітник правоохоронних органів, знайомий з ходом розслідування.

Стоун – політичний консультант, який працював на партію республіканців. Джонс – ведучий радіо-шоу «Шоу Алекса Джонса», пропагандист теорій змови. Обидва вони – союзники Трампа, і брали участь в заходах на його підтримку в Вашингтоні 5 січня.

Слідчі ФБР виявили, що невеликі групи протестувальників, в тому числі сучасні послідовники правих груп «Хранителів клятви» і «Горді хлопці», мали намір увірватися в Капітолій. Але вони не знайшли ніяких доказів того, що у груп були серйозні плани щодо того, що робити, якщо вони проникнуть всередину, повідомили джерела.

Нагадаємо, прихильники колишнього президента США Дональда Трампа зібралися перед будівлею Капітолію 6 січня, щоб висловити йому свою підтримку та незгоду з фальсифікацію президентських виборів 2020 року. 

Деякі з протестувальників увірвалися в Капітолій під час засідання, на якому сертифікували підсумки виборів. Під час протестів загинули п'ятеро людей – четверо протестувальників і один поліціянт.

Як зазначає Reuters у публікації, минулого місяця в публічних коментарях до комітету Конгресу, очолюваного Демократичною партією, що був створений для розслідування насильства, поліціянти, які постраждали внаслідок хаосу, закликали депутатів визначити, чи допомагав Трамп його спровокувати. Деякі демократи заявили, що хочуть, щоб він давав свідчення. 

Але ФБР так досі й не знайшло жодних доказів того, що він чи люди, які його оточували, були причетні до організації насильства, — стверджують чотири нинішніх та колишніх представників правоохоронних органів.

Нещодавно ми вже писали, що вигадка демократів про збройне повстання в Капітолії 6 січня була зруйнована.

Наші інтереси: 

Маємо розуміти, що ліберальні медіа можуть роздути ситуацію так, як вона вигідна замовникам. Ми ще в січні писали про те, що штурм під чужим прапором використовується ЗМІ та членами Конгресу для відбілення всіх незліченних доказів фальсифікацій виборів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Головне тут те, що післі бійки кулаками не машуть...Але, це ще один доказ на чашу терезів на користь Трампа. Коли ж їх вистачить. аби народ США пробудився?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Головне тут те, що післі бійки кулаками не машуть...Але, це ще один доказ на чашу терезів на користь Трампа. Коли ж їх вистачить. аби народ США пробудився?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що конгресменів евакуювали з капітолія не через "штурм", а через закладений у приміщенні вибуховий пристрій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

pyjde 5/95 ?

Я не меч, я тримаю меч.