Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вони кращі, ніж їхня репутація, — Андреас Умланд про стосунки Німеччини та України напередодні саміту ЄС

Категорія:

Саміт Європейського Союзу має відбутися 23-24 червня. Відносини України та Німеччини напередодні його проведення оцінив німецький політолог, аналітик Стокгольмського центру з вивчення Східної Європи Андреас Умланд в ефірі телемарафону "Говорить Україна" телеканалів "Дом" та UA.

22061502.jpg

Андреас Умланд. Фото: openuni.io

    "Мені здається, вони (стосунки Німеччини та України, – ред.) кращі, ніж їхня репутація", – сказав експерт.

За його словами, останніми тижнями склалося таке враження, що Німеччина зволікає, "буксує" і не так підтримує Україну, як хотілося б.

    "І тут справді є якась така незграбність німецької політики, німецької політичної комунікації. Але, якщо подивитися на суть справи, то все-таки підтримка Німеччини велика. Вона іноді не завжди те, що запитується з боку України. Ось, наприклад, як це з важкою зброєю. Але це можна було й очікувати, що це буде для Німеччини таким складним питанням. Тому що Німеччина тільки недавно почала займатися підтримкою європейської країни, яка перебуває у війні, важкою зброєю. Це така собі фантастика", – заявив Андреас Умланд.

Політолог зазначив, що якщо подивитися на всю підтримку, в тому числі й військову, то Німеччина однозначно на боці України, хоча з комунікацією цієї позиції іноді складно.

    "Я думаю, що не можна українцям забувати, що в Німеччині дуже бояться цієї війни в тому сенсі, що бояться, що вона їх торкнеться, перетвориться на Третю світову війну і призведе до застосування ядерної зброї. Ось є, наприклад, уже обговорення в місцевих газетах про те, де розташований бункер у місті та в якому він стані. Тому що люди дійсно бояться Третьої світової війни. Тому йде ось така дискусія навколо постачання зброї. Проте зброя постачається", – пояснює Умланд.

Він додав, що Німеччина відшкодовує зброю, яка постачається в Україну з інших країн НАТО.

    "Але те, що це взагалі робиться, – це в історичному контексті велике досягнення. Хоча це, звичайно, далеко не достатньо і не відповідає трагічності подій в Україні", – резюмував аналітик.

Наші інтереси: 

Німецький політолог пояснив, чому німці зволікають з допомогою зброєю Україні. Сподіваємось, що активність Німеччини зростатиме.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Люди в рожевих окулярах...

Вірять в те, що бандюгани зупиняться

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Люди в рожевих окулярах...

Вірять в те, що бандюгани зупиняться