Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Води в Криму бракує військовим базам окупантів, а не населенню

5 липня 2019 року в ефірі телеканалу ATR радник президента з економічних питань Данило Гетманцев заявив, що не пропускаючи до анексованого Криму прісну воду, Україна шкодить своїм громадянам. Почався скандал. З півроку у президентській партії "Слуга народу" цю тему не підіймали. У 2020 році (за неповних 2 місяці!) про "необхідность" відновлення водопостачання Автономної Республіки Крим виступили голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету, "слуга народу" Юрій Арістов, голова парламентської фракції СН Давид Арахамія та "слуга"-мажоритарник з Львівщини Юрій Камельчук.

20022202.png

Інфографіка Еспресо.TV

Про це у своїй статті на Еспресо пише Дмитро Добрий і нагадує, що в минулі роки на постійні запити від Москви та колаборантів завжди була однозначна відповідь: забирайтеся геть з нашої землі, ніякої води не буде. Вода у Крим - тільки в обмін на Крим. І крапка.

Після обрання президентом Володимира Зеленського ситуація змінилася.

Час від часу ми чуємо від його оточення, що все ж таки воду в окупований Крим можна було б і дати. При цьому наголошується, що це їхня "особиста думка".

Виглядає так, що вони хочуть якось "підготувати" суспільство. Ось і вкидуються час від часу відповідні пропозиції, висловлені "з гуманітарних міркувань".

Нам повторюють одну й ту саму тезу, популярну на російських пропагандистських телеканалах: вода потрібна людям, не мучте людей, не знущайтеся. Нині ж при владі в Україні, мовляв, не попередня "партія війни", а "партія миру".

Чи не найкраще "слугам" відповів журналіст Осман Пашаєв на Facebook:

"Є світовий стандарт потреби води на людину. Для такої кліматичної зони, як Крим, це 47 кубометрів. Хай буде 50. Це означає потреба громадян України в Криму 100 млн. кубометрів на рік. Лише поверхові джерела - сніг і дощ, що живлять річки і джерела та водосховища - дають Криму щороку 1 млрд. кубометрів води. Ще півміл'ярди є у підземних джерелах. Якщо це раціонально використовувати, вистачить пити, їсти, митися двічі на день, прати і нічого з річок та озер не пересохне і не зникне і ще залишиться у 15 разів більше ніж треба. У розрахунках нема потреб у воді для колонізаторів, російських окупантів, сільського господарства і заводів Фірташа".

Згідно з відкритими джерелами, починаючи з 2014 року, РФ передислокувала до Криму 40-50 тис. солдат та офіцерів. Розквартировано усю ту людську масу в близько 100 військових частинах.

Завдання російського Генштабу - відновити радянську імперську функцію Криму як "авіаносця, який не можна втопити" для впливу не лише на Чорноморський і Середземноморський регіони, а й для здійснення військово-політичних операцій в Україні, а ще на Кавказі, Близькому Сході та Африці, де вже також з’явилися "зелені чоловічки".

Розконсервовуються і далі розбудовуються військові містечка часів СРСР, активно використовуються для навчань та випробувань новітніх зразків озброєння тисячі гектарів полігонів.

Потрібна для побутових потреб вояків прісна вода? Для пиття в умовах несення військової служби у степах і напівпустелях Криму? А для родин командування? Для щонайменше триразового щоденного харчування? Для прибирання приміщень і гарнізонів? Для прання одягу? Для обслуговування і підтримки в належному стані військової техніки?

З населенням теж не все так просто. Адже на федеральному рівні в Росії затверджено програму фінансово сприяння переселенню до Криму родин відправлених у відставку (точніше в резерв, звідки їх можна легко відкликати в разі нагальної потреби) співробітників різноманітних силових органів і, як наслідок, цілеспрямованому фізичному заміщенню українців і кримських татар.

Для того, щоб їм було на перший час де мешкати, наприклад, щоб придбати однокімнатну квартиру чи побудувати якийсь будиночок, Москва виділяє на одну родину $30 тис. "підйомних", заявила рік тому в ефірі Еспресо.TV член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель.

"Від 500 тис. до 800 тис. осіб завезено вже на півострів. Для чого це робиться? Це робиться для того, щоб ніхто вже на півострові не пам'ятав, не згадував про Україну. Проукраїнського населення, яке пам'ятає про Україну, яке жило при Україні, щоб його не залишилося. Особливо, щоб не залишилося активістів", - пояснила вона.

З цих відставників формуються "Народні дружини", а також набирається штат інформаторів ГРУ, ФСБ, ФСО, МВС, Слідчого комітету і прокуратури. Мова про різновид військових формувань. Додаткових, парамілітарних.

Але основним тягарем для природи й економіки півострова є, звісно ж, монстр окупаційного ВПК.

 

Наші інтереси: 

Аналізувати інформацію, "стежити за руками" нової влади.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи