Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ВМС США прийняли на озброєння новітній атомний авіаносець

Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки (ВМС США) взяли на озброєння атомний авіаносець нового типу Gerald R. Ford (CVN 78). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ВМС. 

"ВМС США приймає поставку Gerald R. Ford, нашого першого новітнього авіаносця починаючи з 1975 року", - йдеться в повідомленні. 

Назва судна вшановує пам'ять 38-го президента США Джеральда Рудольфа Форда. 

Згідно з інформацією прес-служби, авіаносець є провідним кораблем свого типу. Так, завдяки більш обширній льотній палубі, можливості розміщення більшої кількості літаків (до 75), додатковій зброї і зберіганню авіаційного палива, а також електромагнітної катапульти, авіаносець зможе збільшити швидкість вильоту бойових літаків на одну третину порівняно з аналогами типу "Німіца". 

Крім того, новий авіаносець генерує втричі більше електроенергії і призначений для швидкого додавання нових можливостей по мірі надходження нових систем протягом передбачуваного 50-річного терміну служби. 

Експлуатація корабля має початися в 2020 році, а до цього відбудуться всі необхідні випробування бойових та інженерних систем. 

Будівництво авіаносця було розпочато в 2014 році. Довжина корабля складає 337 м, найбільша ширина - 76 м. 

 

Наші інтереси: 

Вражаюче судно - демонстрація військової потужності США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи