Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 31
  • Переглядів: 32

Влада провалює виконання державного оборонного замовлення за стратегічними позиціями

Станом на 1 вересня 2020 року згідно з відкритим реєстром Міністерства фінансів України жодної державної гарантії у цьому році не видано. Саботаж надання державних гарантій відбувається навіть всупереч указу президента України. 

20082401.png

Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

"Нептун" з помпою прийнято на озброєння, але досі не передбачено закупівлю. Керівництво Міноборони на початку року не включило "Нептун" до ДОЗ-2020 та обіцяло, що одразу за результатами державних випробувань буде підписано контракт як мінімум на дивізіон. Вже вересень, випробування завершені ще в липні – а в ДОЗі комплексу "Нептун" досі не має", – написав у своєму Фейсбук народний депутат генерал-лейтенант Михайло Забродський, повідомляє Прямий.

Забродський, зауважив, що свідоме затягування підписання та фінансування державних контрактів за позиціями, що вже є в ДОЗ за 2020 рік. Це контракти на легкий ПТРК "Корсар", 152 мм артилерійські постріли для Д-20, бойові машини піхоти БМП-2, крупнокаліберні снайперські гвинтівки Barrett і це – далеко не повний перелік", – додав Забродський.

Депутат зазначив, що можна стверджувати про свідоме затягування керівництвом Міністерства оборони України процесу укладання державних контрактів з уповноваженими суб’єктами господарювання.

Ще однією проблемою є відмова від фінансування стратегічних програм.

"Пам’ятаєте про проблеми, які ми обговорювали на початку року? Так, це 155 мм самохідні артилерійські установки "Богдана" і боєприпаси до них. У 2019-ому році випробування системи все ж таки були зупинені, МОУ вирішило, що "Богдани" ЗС України не потрібні", – написав депутат.

"Ось так все не просто зі звітом, значно складніше ніж ностальгічно повертати до форми одягу військовослужбовців імперські золоті погони і змінювати колір нашивок із прізвищами", – наголосив він.

Нагадаємо, що наказом Міністерства оборони України на озброєння Збройних Сил України прийнято береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун». Відповідний наказ 23 серпня підписав Міністр оборони України Андрій Таран.

Наші інтереси: 

Важливо зміцнювати Українську Армію і демонструвати ворогу потужні військові можливості України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ще один приклад зрадництва сучасних українських можновладців.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ще один приклад зрадництва сучасних українських можновладців.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

а як спинити зрадників?

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Лише сприяючи підвищенню дієвості та розумності Українців. Тоді, Українці, як стануть розумнішими та дієвішими, самі позбавяться зрадників (розстріляємо, або посадимо, або щось інше вигадаємо).

Якщо прагнеш чуда - створюй його!