Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 56
  • Переглядів: 62

Військові не отримали гуманітарну допомогу на понад 170 млн грн – Міноборони

Категорія:

За результатами внутрішніх аудитів з березня по липень 2024 року Міністерство оборони України у співпраці з Державною митною службою України виявили потенційні ризики незаконного використання гуманітарної допомоги на суму 171.78 млн грн.

minoborony.jpg

Будівля міністерства оборони України

Як повідомило Міноборони, за даними Державної митної служби, для потреб Збройних сил України через митний контроль пройшли:

  •     424 одиниці транспортних засобів
  •     476.23 тонн товарів різних найменувань без зазначення вартості
  •     6.2 тонни харчових продуктів та пластикових гранул.

Однак у відомстві не змогли підтвердити факт отримання цієї номенклатури військовими підрозділами. Міноборони направило відповідні повідомлення до правоохоронних органів для оцінки правомірності дій окремих посадових осіб за ознаками незаконного збагачення, привласнення майна та зловживання службовим становищем. За даними фактами триває розслідування.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки директора Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України полковника Олександра Титковського, ефективна взаємодія відомств сприяє не лише швидкому отриманню критично важливої допомоги, а й допомагає виявити та запобігти митним правопорушенням.

Він сказав, що завдання Міноборони – гарантувати, що кожен елемент допомоги, від тепловізора до автомобіля, наданий волонтерами та міжнародними партнерами, дійде до наших захисників на передовій.

Нагадаємо, в кінці 2023 року у Міноборони було виявлено порушення на мільярди. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто понад 300 осіб.

Наші інтереси: 

На третьому році великої війни Міноборони згадало про свої функції й почало піаритися на тому, чим має займатися в силу своїх функціональних обов'язків. Розуміємо, що тільки контроль американців, які побачили ганебну корупцію в державних органах влади, зупиняє тилових пацюків численних міністерств та відомств розкрадати міжнародну допомогу і кошти для ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Якраз нагода послухати Гайдая, який запрошує на народній референдум https://www.facebook.com/share/hVcQjgQkKQCyXdzP/?mibextid=WC7FNe

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Якраз нагода послухати Гайдая, який запрошує на народній референдум https://www.facebook.com/share/hVcQjgQkKQCyXdzP/?mibextid=WC7FNe

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !