Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Війна в Україні, опитування в США і фактор Тайваню

Категорія:

У американців почали з’являтися сумніви у здатності України перемогти. Вони бачать, що для перемоги нам критично потрібні сучасні західні озброєння, тому чимраз наполегливіше вимагають від свого керівництва надати Україні більше озброєння просто зараз, а не чекати «чорного дня».

20-21 лютого соціологічна служба Economist-YouGov (це соціологічна служба, створена журналом «The Economist») провела опитування американців, щоб дізнатися про їхнє ставлення до перспектив російсько-української війни.

26 відсотків респондентів вважають, що переможе Росія, тоді як 27 відсотків (лише на 1 більше) вважають, що Україна відіб’ється від агресора та здобуде перемогу. Ці числа гірше, ніж були пів року тому у вересні, коли 22 відсотки респондентів вважали, що переможе Росія, а 32 відсотки вважали, що переможе Україна.

При тому те ж саме опитування показало, що серця американців на боці України. 69 відсотків респондентів сказали, що у цій війні вони симпатизують Україні, і тільки 6% – Росії. При тому 56% респондентів взагалі бачать Росію ворогом.

Американці бачать, що Україна успішно обороняється, але для перемоги потрібне сучасне західне озброєння, яке адміністрація Байдена дає дуже повільно і дозовано. Тому дедалі наполегливіше вимагають від керівництва США надати Україні озброєння негайно.

А ще з’явився фактор Тайваню.

Конгресмен Майк Галлахер (Mike Gallagher, республіканець із Вісконсину) сказав в інтерв’ю Washington Post, що агресія Росії проти України стала тривожним дзвінком для Тайваню. Він щойно повернувся з Тайваню, де зустрічався з Президентом Цай Інвень, а також багатьма високо посадовцями та чиновниками різного рангу.

Практично кожен, з ким зустрічався конгресмен, питали: якщо Китай нападе на Тайвань, то ви, американці, так само будете довго і по крапельках давати зброю?

Питання Тайваню є важливим для США. Приходить усвідомлення, що якщо Україна програє, то це стане сигналом для всіх авторитарних режимів, що можна розпочинати агресію проти сусідів – США не зможуть вам завадити. І агресія Китаю проти Тайваню стане тоді одною з перших.

Тому адміністрація США повинна активізувати постачання озброєнь до України, щоб потужна перемога України відбила бажання потенційних агресорів у різних регіонах нападати на сусідів.

Наші інтереси: 

Американське суспільство у переважній більшості підтримує Україну і вимагає від свого керівництва більш активно надавати Україні зброю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи