Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Війна триватиме 10 днів: оприлюднено початкові плани РФ щодо окупації України

Категорія:

Росія планувала, що швидкість атаки та кампанія дезінформації дозволять швидко захопити столицю України, а активна фаза повномасштабного вторгнення РФ до України триватиме 10 днів. Після цього Росія хотіла окупувати країну, щоб організувати анексію українських територій до серпня.

22120204.jpg

Фото з відкритих джерел

Про це повідомляється у доповіді британського Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI), який підготували військові експерти Джек Уотлінг та Нік Рейнолдс, а також колишній голова РНБО України Олександр Данилюк та екскомандувач Десантно-штурмовими військами України Михайло Забродський, повідомляє Главком.

"Росія планувала вдертися в Україну протягом 10 днів, а потім окупувати країну, щоб забезпечити анексію до серпня 2022 року", – йдеться у доповіді.

На думку експертів, Росія планувала, що швидкість атаки та кампанія дезінформації дозволять швидко захопити столицю України. Зазначається, що російський план значною мірою вдався, і війська РФ досягли переваги у співвідношенні сил 12:1 на північ від Києва.

"Проте та оперативна перевага, яку забезпечила успішна дезінформація, також призвела до того, що російські сили виявилися непідготовленими на тактичному рівні для ефективного виконання плану", – додали експерти.

Зазначається, що тактична компетентність російських військових виявилася значно нижчою за очікування багатьох спостерігачів, що базуються в Україні та Росії та за їхніми межами.

При цьому, на думку експертів, російські системи озброєння виявилися значною мірою ефективними, і підрозділи РФ з вищим рівнем досвіду мають значний військовий потенціал, але не змогли його реалізувати.

Нагадаємо, 25 лютого ми писали, що вночі до столиці України зайшли диверсійні групи ворога.

26 лютого у Києві постійні автоматні перестрілки тривали в районі площі Перемоги, залізничного вокзалу, вулиці Богдана Хмельницького. В районі станції метро Берестейська, де раніше був напад на військову частину, українські воїни знищили колону ворога.

18 березня Збройні сили України відкинули російські війська від Києва на правому березі Дніпра на 70 кілометрів.

Наші інтереси: 

Після 9 місяців війни вже можна й аналізувати те, що відбувалося.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи