Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Віктор Суворов: Сталін був готовий до наступальної війни і мав надійного, багатого, сильного і щедрого союзника – США

Мати надійних, багатих, сильних, щедрих союзників це саме те, що в усі часи іменувалося готовністю до війни. Союзники не приходять самі. Їх треба знайти, союз з ними треба забезпечити. І зовсім не договорами, а треба поставити їх в таке становище, щоб вони самі, добровільно, без будь-яких договорів допомагали. Товариш Сталін так і вчинив. Поставив їх в становище.



Одного разу в Лондоні зібралася нарада істориків. Титули, звання, ступені. Один я, сірий, без титулів і звань. І без запрошення. Проник допитливим глядачем. Тема: початок Другої світової війни. Тому і проник: цікаво.

Обговорюють вчені мужі початок війни і дуже скоро (куди їм подітися?) дійшли до «Криголама».

Сміються, зубоскалять, викривають та критикують, обговорюють і засуджують. Все їм ясно: цей самий Суворов написати «Криголама» не міг. Це хтось за нього написав. У кожній справі треба шукати, кому вигідно, так би мовити, cui prodest? А вигідно росіянам. Всі знають, що вони воювати не вміли, що вони взагалі нічого не розуміли, дурні та й годі. А почитаєш «Криголама», виходить, що не вони дурні, а люди Заходу. Це не Сталін дурень, а Гітлер з Черчиллем і Рузвельтом. Одним словом, все ясно – це написали експерти з радянської розвідки, і групу кращих істориків СРСР їм на допомогу дали. І з «Акваріумом» все ясно. «Акваріум» – вихваляння Радянської Армії. Кому вигідно? Все зрозуміло – на то Союз письменників СРСР і існує... Чи довго замовити?

Сидів я, слухав, не витримав, піднімаюся: «Брати історики, – кажу. – Тут я. Бийте мене».

Спочатку, як водиться перед грозою, притихли всі. А потім вибухнув зал. І грянув бій.

Довго вони мене цитатами молотили, цифрами били. А потім раптом разом усі стихли. Піднімається найповажніший. Затих зал до гробової тиші. Міркую: це ватажок історичний. В його очах вогонь спопеляючого гніву: тримайся, терзати буду!

І я тримався.

Він вдарив цифрами так, щоб збити першим ударом. Щоб втоптати мене в чорнозем. Без вступу оголосив, що Сталін на Гітлера напасти не міг, так як до війни був не готовий. Ось і доказ: розгорнув список півтораметровий і зачитав, скільки тушонки, лопат, згущеного молока, бинтів, танків і вершкового масла Америка передала Сталіну під час війни.

Зачитав, зал йому гомоном схвальним відповів, а він, руки в боки, до мене обертається: як викручуватися будемо, містер Суворов?

Мені б, ясна річ, було б ефектніше вийняти з портфеля такий же півтораметровий список і його у відповідь зачитати. Але ні портфеля, ні списку зі мною не було, тому я йому просто на пам'ять всі ці цифри повторив.

Зашуміли вони, як джмелі. Ніхто нічого не розуміє. І ватажок мого ходу не зрозумів. Їм навіть цікаво стало: ну-ка, поясни. Я і пояснив, що всі ці цифри і є мій доказ ГОТОВНОСТІ Сталіна до війни.

Мати надійних, багатих, сильних, щедрих союзників це саме те, що в усі часи іменувалося готовністю до війни.

Союзники не приходять самі. Їх треба знайти, союз з ними треба забезпечити. І зовсім не договорами, а треба поставити їх в таке становище, щоб вони самі, добровільно, без будь-яких договорів допомагали.

Товариш Сталін так і вчинив. Поставив їх в становище.

Кажуть, на Гітлера працювали підкорений Люксембург, Бельгія, Голландія, Польща і частина французької промисловості. Правильно. Це дуже навіть правильно.

А на товариша Сталіна працювала Америка.

І не одна тільки Америка.

І була різниця: на Гітлера за юшку з брюкви  під американськими бомбами працювали поляк і француз, які, того й гляди, піску в підшипники сипануть.

А на товариша Сталіна в теплому світлому цеху за повноцінний трудовий долар працював американський робітник високої кваліфікації. Крім трудового долара американський робітник мав ще один стимул – він працював на смерть Гітлера, він ненавидів Гітлера тієї ж ненавистю, що і поляк з французом.

Гітлер вважав, що Америка розклалася морально, а лідери Америки – дурні (так Адольф Алоїзович і висловлювався). Але ніколи Гітлер не говорив про те, що Америку треба підкорити. Гітлер називав Черчилля п'яницею і дурнем, але вважав, що з Британією треба мати союз ("Майн кампф", глава IV). Але сталося так, що американські і британські стратегічні бомбардувальники за час війни висипали на Німеччину 1 856 000 тон бомб. А тактичні бомбардувальники додали ще 844 000 тон (R.Goralski. World War II Almanac. P.438). Дві з половиною мегатонни. Майже три.

А наші вожді говорили інакше: «Англо-американські імперіалісти такий же звір, по відношенню до якого справедливість може бути тільки в тому, щоб задушити його». Це товариш Ленін, «Лист до американських робітників». Для удушення звіра була потрібна мотузка, товариш Ленін це розумів і не робив таємниці, де її добуде. У відповідь на такі промови англо-американська звірина звела в Радянському Союзі кращі в світі канатні фабрики.

Товариш Троцький пропонував «перманентну революцію», товариш Тухачевський – «революцію ззовні», товариш Бухарін – «червону інтервенцію». Товариш Сталін теж висловлювався цілком певно.

А за це – «зраджуючи західну цивілізацію, Рузвельт і Черчилль зробили все для порятунку комунізму, коли йому стала загрожувати небезпека, і зробили все, щоб він захопив півсвіту і став основною світовою загрозою для людства. Передбачати такий ступінь зради і політичного кретинізму справді було дуже важко; тут я повинен заступитися за Леніна і Троцького: вони робили припущення, виходячи з того, що мають справу з противниками нормальними і розсудливими». Це писав Борис Бажанов, який  втік до Франції (Спогади колишнього секретаря Сталіна. С. 165).

***

Одна тільки Америка поставила Сталіну 427 284 армійських вантажівки. Це були найкращі в світі, улюблені військами "Студебекери" і "Доджі". Крім того, Радянський Союз отримав з Америки 50 501 джипів «Вілліс». Це була машина, рівної якій у всьому світі в той час не було ні у кого. Американський джип був простий і надійний, як справжній бойовий друг, він служив командирською машиною, був розвідником, зв'язковим, посильним, дозорним, конвойним, артилерійським спостерігачем, сапером, санітаром, десантником і навіть – чекістом і політпрацівником.

З США Сталін отримав цілий флот у складі 595 кораблів, у тому числі – 28 фрегатів, 105 підводних човнів, 77 тральщиків, 3 криголама (до криголама я особливо небайдужий), 140 мисливців за підводними човнами, 202 торпедних катери і т. д.

Одна тільки Америка передала Сталіну тягачів і бронетранспортерів 13 303, армійських мотоциклів – 35 041, колієукладачів – 8089, локомотивів – 1981, залізничних вагонів – 11 155.

136 000 тонн вибухівки.

3 820 906 тонн продовольства, в основному – тушонки, вершкового масла, шоколаду тощо.

2 541 008 тонн нафти і нафтопродуктів.

2 317 694 тонни сталі, включаючи броньову.

50 413 тонн шкіри, 15 010 900 пар шкіряних армійських черевиків...

Список нескінченний!

У ньому ми знаходимо 4 952 винищувача "Аерокобра" і 2 410 "Кингкобра", а всього винищувачів п'яти типів – 9 681, бомбардувальників А-20 – 2 771 і Б-25 – 861.

423 107 польових телефонних апаратів.

Олово, кобальт, берилій, кадмій, кобальтову руду, молібденовий концентрат, магнієві сплави, мідь, цинк, свинець, нікель, 350 000 тонн марганцевої руди.

5 807 тонн алюмінієвих труб, 166 699 тонн алюмінієвих сплавів, 624 тонни алюмінію в злитках, 56 387 тонн алюмінію в листах, 34 793 тонни бронзи і латуні в злитках, 7 335 тонн бронзового і латунного дроту 24 513 тонн латуні і бронзи в листах, 181 616 тонн ізольованого мідного дроту.

69 000 000 квадратних метрів вовняних тканин.

3 700 000 автомобільних шин, крім того, 81 000 тонн гуми.

Нафтопереробні заводи в повному комплекті.

Радіостанції сотнями тисяч, радіолокатори, торпеди, морські міни, намети військові, штабні та госпітальні, мостові крани для машинобудівних підприємств, польові хлібозаводи, оптику – від снайперських прицілів до найскладніших приладів управління вогнем, кухні польові, цемент, рейки сотнями тисяч тонн, хірургічний інструмент, колючий дріт десятками тисяч тонн, лампочки електричні десятками мільйонів, обладнання для госпіталів, десантно-переправне майно, маскувальні сітки тисячами тонн, парашути, ковальсько-пресове обладнання, особливо точні шліфувальні верстати, сталеві труби, бульдозери.

8 218 зенітних і 5 815 протитанкових гармат, 8 701 артилерійський трактор, 473 000 000 артилерійських снарядів.

Автоматичні гвинтівки, автомати, кулемети.

Навігаційне обладнання для кораблів і літаків та інше, та інше, та інше без кінця ("Красная звезда". 18 липня, 29 серпня 1991 р.; ВИЖ. 1990. N 6, 1991. N 2; "Грані". 1985. N 136. С. 229-231; Вестфаль З. Фатальні рішення. М., 1958. С. 114).

Крім Америки стратегічні товари в Радянський Союз поставляли інші країни.

Потреби Радянського Союзу в алюмінії становили 4 000 тонн в місяць (колишній член Політбюро А. Мікоян. ВИЖ. 1978. N 9. С. 64). Дніпровський алюмінієвий комбінат у Запоріжжі давав по 4 500 тонн алюмінію на місяць. Але він був втрачений. Виробництво інших радянських заводів було незначним. Так ось, Британія акуратно поставляла товаришу Сталіну по 2 000 тон алюмінію на місяць (ВИЖ. 1978. N 9. С. 64). Походження решти алюмінію - див. вище. Потреби СРСР в алюмінії в ході війни були перекриті поставками з США і Британії.

І коли комуністи хваляться виробництвом бойових літаків в ході війни, треба погоджуватися і віддати належне авіаційній промисловості СРСР. Проте треба згадати й про походження «крилатого металу» і інших штучок, без яких літаки не літають. Найкращі в світі радянські танки мали найкращі в світі танкові двигуни В-2. Основний метал – алюміній. А звідки?

Радянський Північний флот отримав тільки з Британії 27 бойових кораблів, включаючи 4 підводні човни, крім того, Британія передала Сталіну тимчасово до закінчення бойових дій цілий флот (крім американського) в складі 92 бойових кораблів, включаючи лінійний корабель "Ройал Соверен" і один крейсер. На заперечення, що лінійний корабель був застарілим, слід відповідати, що у Радянського Союзу до цього на Льодовитому океані взагалі не було великих кораблів – жодного лінкора і жодного крейсера.


Британія поставляла льотний хутряний одяг вищої якості.


Британський льотчик Мармадьюк-Томас-Сент-Джон «Пэт» Пэттл (зліва) и ад'ютант 33-ї ескадрильї RAF (Греція, кінець марта – початок квітня 1941 р.).


У Британії і зараз – великий шик з'явитися в хутряній льотній куртці зразка 1940 року, саме в тій, в якій відображені для нащадків наші прославлені аси Кожедуб і Покришкін, Речкалов і Клубів.


Олександр Іванович Покришкін (6 [19] березня 1913 року, Новоніколаєвськ, Томська губернія - 13 листопада 1985 року, Москва, СРСР) - радянський воєначальник, Маршал авіації (1972), льотчик-ас. Перший тричі Герой Радянського Союзу (1943,1944,1944). Кандидат в члени ЦК КПРС (1976-1985). Член Президії Верховної Ради СРСР (1979-1984). Депутат Верховної Ради СРСР (1946-1984).

О. І. Покришкін був другий за результативністю (після Івана Кожедуба) пілот-винищувач серед льотчиків країн антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні.



Мода на ці куртки в Британії не проходить. Тому як робили їх з особливим старанням. У ці куртки Британія одягла сталінських соколів.


З 1 жовтня 1941 року по 31 травня 1945 роки тільки Америка спорядила і відправила Сталіну 2 660 транспортних кораблів, на які було завантажено 17 500 000 тонн стратегічних матеріалів. В дорозі загинули десятки транспортних кораблів і 1 300 000 тонн вантажу. Інше було доставлено в радянські порти. Для супроводу конвоїв залучалися сотні бойових кораблів Америки і Британії, тисячі літаків і десятки тисяч людей.


Адольф Гітлер (нім. Adolf Hitler, (20 квітня 1889, Браунау-на-Інні, Австро-Угорщина — 30 квітня 1945, Берлін, Німеччина) — політичний та державний діяч Німеччини, райхсканцлер від 1933-го до 1945 року, провідник Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини (НСДАП), один з ідеологів національного соціалізму.


Сталін Йосип Віссаріонович (справжнє прізвище — Джугашвілі, груз. იოსებ ჯუღაშვილი (вимовл. Іосеб Джугашвілі), 9 (21) грудня 1879, Горі — 5 березня 1953, Москва, підмосковна («ближня») дача) — російський революціонер і радянський диктатор грузинського походження, державний, політичний і військовий діяч Радянського Союзу. Генеральний секретар ЦК РКП(б) (1922—1925) та ЦК ВКП(б) (1925—1934), керівник уряду СРСР, Генералісимус Радянського Союзу (1945). Створені за його правління політична система й ідеологія дістали назву "сталінізм".


Сер Вінстон Леонард Спенсер-Черчилль (англ. Winston Leonard Spencer-Churchill; 30 листопада 1874 — 24 січня 1965) — державний діяч Великої Британії, письменник, найбільше відомий як прем'єр-міністр цієї країни у роки Другої світової війни, лауреат Нобелівської премії з літератури 1953 року «за неперевершеність історичного й біографічного опису, за блискуче ораторське мистецтво, з допомогою якого відстоювалися найвищі людські цінності».


Франклін Делано Рузвельт (англ. Franklin Delano Roosevelt; 30 січня 1882 — 12 квітня 1945) — 32-ий президент США 1933-45, демократ. Був губернатором Нью-Йорка у 1929-33 рр. Став президентом під час Великої депресії, почав економіку нових справ, реформу соціальних програм, що зробило його дуже популярним серед населення. Єдиний президент США, що був на посаді понад 2 терміни (4 терміни). Після початку Другої світової війни він запровадив програму ленд-лізу для підтримки військових союзників і підготував Атлантичну хартію.


«Велика трійка»




Гаррі Гопкінс і Йосип Сталін під час зустрічі в Кремлі. 30 липня 1941 р.


Генерал А. М. Корольов і генерал-майор Дональд Коннелі тиснуть руки на тлі поїзда, який прийшов в рамках поставок по ленд-лізу


Працівники господарчої служби РСЧА приймають вантажі по ленд-лізу.


Свиняча тушонка, на фронті в радянських частинах її називали «другий фронт».

По ленд-лізу Америка поставила в СРСР 2 мільярди 77 мільйонів банок свинячої тушонки загальною вагою 646 600 тонн!


Виробництво свинячої тушонки для СРСР на заводі в г.Цінціннаті, штат Огайо.


З чого складалася справжня американська свиняча тушонка!


Джерела:

  • Суворов В. Последняя республика: Почему Советский Союз проиграл Вторую мировую войну. М., 1995.
  • Архів Військово-історичного товариства «СПАДЩИНА».

Наші інтереси: 

Знати все про Другу світову війну і про тих, хто допомагав Радянському Союзу завойовувати Європу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття! Якісний зміст, переконливе оформлення ілюстраціями!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття! Якісний зміст, переконливе оформлення ілюстраціями!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

У передвоєнний час в США були дві політичні течії: ліво-ліберальна, на чолі з Франкліном Рузвельтом, що підтримувала Радянський Союз і Сталіна та право-радикальна націоналістична.

Із щоденника Вільяма Е. Додда, посла США в Німеччині:

"П'ятниця, 23 листопада 1934 р.
Сьогодні у мене побував Френк Геннет, особистий друг президента Рузвельта...
Містер Геннет - власник десятка газет в штаті Нью-Йорк. Він сказав, що багато успішних люди в Сполучених Штатах ратують за встановлення там фашистського ладу на чолі з вождем типу Гітлера".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!