Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
Тимур Де-Бальзак
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Вічний піратський двигун»

До теми "Партії піратів" і "піратського" руху як такого... Співзасновник популярного торрент-трекера The Pirate Bay Петер Сунде (Peter Sunde) продемонстрував безглуздість продажу цифрових копій за гроші за допомогою спеціального пристрою, що постійно копіює і стирає одну і ту саму пісню. Про це повідомляє веб-ресурс Motherboard.

ba7c5689daa5cb.png

"Вічний піратський двигуг"
"Вічний піратський двигуг"

Пристрій, створений Сунде, має промовисту назву Kopimashin. Він являє собою комп'ютер Raspberry Pi з підключеним до нього екраном. Кожну секунду «машина» створює 100 копій пісні «Crazy» групи Gnarls Barkley і видаляє їх.

Пристрій Сунде рахує, скільки разів він «вкрав» трек, а також теоретичні фінансові збитки правовласника (простим множенням на вартість пісні). До 20 грудня пристрій зробив більше 120 мільйонів копій композиції, завдавши «збитки» музичним лейблам на суму понад 150 мільйонів доларів.

За словами Сунде, Kopimashin - це арт-проект, створений ним для виставки в Швеції, однак він має намір випустити ще кілька таких пристроїв на продаж.

У 2014 році Сунде відбув свій п'ятимісячний термін у в'язниці за порушення авторських прав в інтернеті, однак він як і раніше повинен виплатити мільйони доларів компаніям, яким він, згідно з рішенням суду, завдав збитків.

Крім своєї діяльності в The Pirate Bay інтернет-активіст займався розробкою криптомессенджера Hemlis і сервісу мікроплатежів Flattr.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи