Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 89
  • Переглядів: 97

Віцепрезидентка США Камала Гарріс представлятиме США на мирному саміті по Україні

Категорія:

Віцепрезидентка США Камала Гарріс приїде у Швейцарію на глобальний мирний саміт, ініційований президентом України Володимиром Зеленським. Білий дім повідомив, що вона візьме участь у зустрічі в Люцерні 15 червня. Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван приєднається до Гарріс у складі американської делегації.

24060403.jpg

Віцепрезидентка Камала Гарріс виступає під час церемонії вручення дипломів Академії ВПС 2024 року на стадіоні «Фелкон» у Колорадо-Спрінгс, штат Колорадо, 30 травня 2024 року. Фото: Jerilee Bennett//The Gazette via AP

Президент Джо Байден має бути присутнім на зборі коштів на передвиборчу кампанію в Лос-Анджелесі, який організовують актори Джордж Клуні та Джулія Робертс, пише AP News.

Віцепрезидентка підкреслить прихильність адміністрації Білого дому підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого і міцного миру, заснованого на суверенітеті й територіальній цілісності України та принципах статуту ООН, сказала її директорка з комунікацій Кірстен Аллен. За її словами, Гарріс також «підтвердить підтримку народу України, який захищає себе від триваючої російської агресії».

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван приєднається до Гарріс у складі американської делегації.

Зеленський активно закликав світових лідерів узяти участь у саміті, звинувативши Росію (за підтримки Китаю) у спробах зірвати зустріч.

Відповідаючи в понеділок на запитання, чи не посилає президент США хибний сигнал усьому світу, відмовившись від участі в мирному саміті, щоб натомість відвідати збір коштів у Каліфорнії, прессекретар Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі сказав, що «в усьому світі не було жодного лідера, який би підтримував Україну сильніше та затятіше, ніж Джо Байден».

За його словами, Гарріс буде присутня на саміті «через наше бажання бути представленими за цим столом», і її присутність допоможе продемонструвати, що «в України немає сильнішого прихильника, ніж Сполучені Штати».

«Незалежно від того, хто представлятиме Сполучені Штати на цьому саміті, – сказав Кірбі під час віртуального брифінгу з репортерами, – не можна сказати, що Сполучені Штати якимось чином відмовилися від підтримки України», пише AP News.
 

Наші інтереси: 

Розмірковуємо, чи це правда, що в усьому світі не було жодного лідера, який би підтримував Україну сильніше та затятіше, ніж Джо Байден (як сказав Кірбі). Чи відповідають слова діям?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи