Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Верховна Рада визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією і засудила геноцид чеченського народа

Категорія:

За це проголосували 287 депутатів. Українські депутати вважають, що схвалення цієї постанови підкреслить підтримку прагнення чеченців до незалежності, а засудження воєнних злочинів сприятиме історичній справедливості.

Верховна Рада ухвалила проект постанови щодо визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою Російською Федерацією і засудження вчинення геноциду чеченського народу.

У пояснювальній записці проекту постанови йдеться про те, що після розпаду Радянського Союзу Чеченська Республіка Ічкерія відмовилась увійти до складу РФ і захотіла повного виведення російських військ зі своєї території.

Усупереч фундаментальному принципу рівноправності та самовизначення народів, закріпленому в Статуті ООН, РФ вдалася до насильницького захоплення територій, розпочавши військове вторгнення, яке мало назву "операція з наведення конституційного ладу". Росіяни під час війни здійснювали масовані обстріли чеченських міст і сіл, зокрема, забороненими боєприпасами.

Українські депутати вважають, що схвалення цієї постанови підкреслить підтримку прагнення чеченців до незалежності, а засудження воєнних злочинів сприятиме історичній справедливості.

Україна також закликає держави-члени ООН та міжнародні організації розслідувати російські злочини в Ічкерії та притягнути винних до відповідальності та визнати країну окупованою Росією.

Чеченська Республіка Ічкерія існувала після розпаду СРСР на частині території Чечено-Інгушської АРСР та була ліквідована російською владою у 2000 році.

У 1994-1996 рр. тривала перша війна між Ічкерією та Росією, яка завершилася перемогою Ічкерії та визнання її незалежності. Але 1999 року РФ здійснила нове вторгнення до Ічкерії.

Нагадаємо, у 2014 році ветерани чеченської війни сформували батальйон для війни за Україну.

Після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого супротивники Кадирова сформували два чеченські батальйони. Чеченські воїни розглядають війну в Україні як продовження їхньої особистої боротьби проти влади Путіна. Окремий батальйон особливого призначення Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія (ОБОН), який воює на Донеччині, очолює Хаджі-Мурад Зумсо, ветеран війни на Донбасі.

Наші інтереси: 

Підтримка чеченського народу, представники якого зараз воюють за Україну проти нашого спільного ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Дуже розумне рішення Верховної ради.

Коментарі

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Дуже розумне рішення Верховної ради.