Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада остаточно вирішила питання скасування російськомовних шкіл в Україні

Світ:

Верховна Рада не підтримала скасування нового закону про середню освіту, який не передбачає в Україні російськомовних шкіл. Ініціатором проекту постанови №0901-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні і в цілому як закон України проекту Закону України "Про середню освіту" були члени фракції "Опозиційна платформа – За життя" Наталія Королевська і Михайло Папієв.

Документ підтримали всього 58 народних депутатів: 11 – від "Слуги народу", 38 – від "Опозиційної платформи", 4 – від депутатської групи "За майбутнє", 1 – від групи "Довіра" і 4 позафракційних, повідомляє Спілка блогерів України.

Тепер прийнятий законопроект про середню освіту може бути підписаний головою ВРУ Дмитром Разумковим і переданий на підпис президенту Зеленському.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року 327 голосами був прийнятий закон “Про повну загальну середню освіту”. Він дозволить, зокрема, перевести деяких педагогів на контракт, впровадити інтернатуру для молодих вчителів і скасувати російськомовні школи.

Ось, про що пише Міністерство освіти і науки України:

"Педагогічна інтернатура, контракти для директорів та вчителів на пенсії, учнівське самоврядування, можливості для створення справжньої старшої профільної школи, можливість для учнів обирати свою освітню траєкторію, фінансова автономія шкіл, більше можливостей для професійного зростання та збільшення зарплат вчителів. Все це та інші новації передбачає новий Закон “Про повну загальну середню освіту”.

“Цей Закон – це нові можливості для наших учнів, вчителів та освітніх управлінців, а також гарантії для батьків. У 2017 році був прийнятий Закон “Про освіту”, який передбачив багато потрібних нашій системі новацій, але знарядь для його втілення критично не вистачало. Закон “Про повну загальну середню освіту” – це реальні інструменти, які допоможуть втілити реформу. Попереду багато кропіткої роботи, ми до неї готові. Але нас замало, реальна школа – це не стіни і не закони, а перш за все вчителі, батьки та учні. Я закликаю всіх нас не зупинятися і разом працювати над побудовою Нової української школи – вона залежить від кожного із нас”, – відзначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

Наші інтереси: 

Середню школу потрібно дуже сильно змінювати. Навіть не реформувати, а кардинально змінювати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи