Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Великий Луг – козацька Атлантида. Що звільнив підрив Каховської ГЕС – історик Олександр Алфьоров

Світ:

Великий Луг був фактично природною водною фортецею. Ця територія не могла контролюватися жодною державою, тому що це була територія з величезною кількістю каналів і водних лабіринтів. Територія Великого Лугу була епіцентром багатьох народів наших предків, які тут мешкали.

23061207.jpg

Великолузькі плавні. Фото:uk.wikipedia.org

Коли вода відійде, ми побачимо скіфські кургани з царськими похованнями, які були затоплені. Ми побачимо решти археологічних культур різного часу, в тому числі й часів Київської Русі, що в часи СРСР приховувалося. Ми побачимо ті острови, які складали Великий Луг.

Ця територія є сакральною, є пуповиною Українського запорозького козацтва. Козаки казали: "Матір – Січ, а Батько – великий Луг". Після заснування Січі на Хортиці, козаки потім засновували січі нижче по Дніпру. Всі ті п'ять січей з кінця 16 століття й аж до початку 18 сторіччя знаходилися на території Великого Лугу.

Для козаків то була сакральна місцевість. Для українців 19-20 століття то було місце пам'яті про козацьку історію. Немає нічого дивного, що СРСР в 50-ті роки 20 сторіччя цю територію затопили не тільки із-за економічних потреб, а задля стирання пам'яті про козацьку історію.

 

Наші інтереси: 

Досліджуємо нашу історію. Розуміємо, що советський період України закінчився.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи