Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україну прибувають британські зенітні ракетні комплекси Starstreak

Прем'єр-міністр Великобританії Боріс Джонсон стримав слово. В Україну прибувають зенітні ракетні комплекси Starstreak британського виробництва, які буквально цими днями будуть розгорнуті в Україні. Система Starstreak – це ракети, політ яких втричі перевищує швидкість звуку.

22032902.jpg

ЗРК Starstreak

Незабаром вони будуть готові до використання Збройними силами Україні проти ворожих гелікоптерів і літаків, про що розповів журналістам міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, повідомляє Українська Асоціація власників зброї.

Starstreak (буквально "зоряний слід") – британський зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії, призначений для поразки вертольотів і літаків противника. Дальність дії ракет Starstreak сягає до 7 кілометрів.

Starstreak також позначають Starstreak HVM (High Velocity Missile – високошвидкісна ракета).

Конструкція дозволяє розігнати суббоєприпаси до швидкості близько 3500 км/год, що нівелює будь-які протиракетні маневри супротивника. Позиціонується виробником як багатоцільовий комплекс.

Після пуску і розгону ракети до швидкостей більш як 3 махів, відбувається відділення трьох суббоєприпасів, що наводяться далі за принципом "лазерна стежка" (напівавтоматичне командне наведення по лазерному променю, так званому "приборканий промінь", за кордоном позначається як SACLOS beam-riding.

Використання в бойовій частині трьох кінетичних вольфрамових субелементів, кожен з яких має свою осколкову бойову частину, збільшує ймовірність успішного ураження цілі противника.

Наші інтереси: 

Військово-політична підтримка України Великою Британією, яка є нашим союзником у цій війні й може залишатися ним після війни разом з Польщею та країнами Балтії (Балто-Чорноморський союз + Велика Британія замість НАТО).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Схоже що це єдиний активний партнер України. Польща також, але вона не має таких можлиаостей

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Схоже що це єдиний активний партнер України. Польща також, але вона не має таких можлиаостей