Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В українських школах введуть уроки мінної безпеки – це стане обов’язковим доповненням до програми

Категорія:

Світ:

Для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку. Наразі вчителі вже можуть користуватися посібником із детальними планами, а також презентаціями для уроків, адаптованими для початкової та середньої шкіл.

23081501.jpg

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Про це повідомило Міністерство освіти та науки України у Facebook. Як зазначається, МОН та ЮНІСЕФ розробляють практикум із мінної безпеки до шкільного курсу «Здоров'я, безпека та добробут».

Для дітей експерти у співпраці з психологами розробили інтерактивні матеріали. Вони пояснюють правила безпечної поведінки на територіях, які можуть бути забруднені мінами. Зокрема, для школярів підготували мультфільми та відео за участю пса Патрона та саперів, а також ігри.

Приблизно 30% території України є потенційно небезпечною через вибухонебезпечні предмети. Водночас за даними моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, станом на 30 липня 2023 року від мін та інших вибухонебезпечних предметів вже постраждали 100 дітей.

Ці матеріали можна завантажити на вебсайті «Все про мінну безпеку» та в бібліотеці корисних матеріалів «Спільнотека» і вивчати з дитиною вдома чи з учнями на уроках.

Наші інтереси: 

Нові реалії української школи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи