Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні зросла частка відновлюваної енергетики

В Україні швидкими темпами зростає частка альтернативної енергетики. За рік загальна потужність об’єктів відновлюваної енергетики збільшилася більш ніж на 10% – до 1,5 ГВт. Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.

За його словами, за 1 квартал 2018 року введено в експлуатацію 159 МВт генеруючих потужностей відновлюваних джерел енергії, що в 2,4 рази перевищує результати 1 кварталу 2017 року.

Експерти і учасники ринку відзначають, що причинами зростання відновлюваної енергетики в поточному році стало зростання довіри інвесторів і прозора процедура виділення регулятором «зеленого» тарифу новим проектам.

Зазначимо, вітрові електростанції і сонячні електростанції склали 92% потужностей, введених в експлуатацію в першому кварталі 2018 року.

Крім того, в перші три місяці поточного року НКРЕКП встановила “зелений” тариф для 54 об’єктів електроенергетики, серед яких 40 сонячних, 4 вітрові, 8 біогазових електростанцій і 2 малі гідроелектростанції.

Наші інтереси: 

Альтернативна енергетика - основа державного розвитку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи