Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні вперше приватизували морський порт. Усть-Дунайськ на Одещині продали за 201 млн грн.

Категорія:

Світ:

Порт складається з самого порту у Вилкове Одеської області, портопункту "Кілія" в однойменному місті та бази обслуговування ліхтеровозів на острові Шабаш. Безпосередньо вантажно-розвантажувальні роботи проводяться в портопункті "Кілія", розташованому на 54 км річки Дунай.

23011704.jpg

порт "Усть-Дунайськ". Фото: Вікіпедія

"Усть-Дунайськ" має великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Тепер він зможе залучити приватні інвестиції та допоможе Україні прогодувати ще більше людей у всьому світі. Пишаємося нашими підприємцями, які розвивають свій бізнес в Україні під час війни та підтримують економіку, повідомляє Фонд державного майна України.

Порт відновив роботу з 1 квітня і відтоді переправив на експорт 153 тисячі тонн зерна та 58,3 тисячі тонн імпортних споживчих товарів. При цьому проєктна спроможність – 4,1 млн тонн. Зараз порт працює лише на 5% своїх потужностей

"До великої війни про Усть-Дунайськ майже всі забули, але він одним з перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. Він має великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства.Але для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес", – зазначає голова Фонду держмайна Рустем Умєров, якого цитує сайт Держмайна.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну основні інвестиції йшли в інші морські порти.

"Після приватизації новий власник "Усть-Дунайська" зможе спрямовувати приватні інвестиції на активізацію діяльності цього працюючого порту", – наголосили у ФДМ.

Як відомо, переможець аукціону має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Тільки після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.

Нагадаємо, 19 вересня 2022 року відбулася приватизація двох об'єктів державного підприємства «Укрспирт».

Наші інтереси: 

Приватизація. Але питання в тому – чи доцільно проводити приватизацію таких об'єктів, як порти, під час війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

"Це плюс чи мінус - подумав я...", так співається у одній пісні)

Коментарі

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

"Це плюс чи мінус - подумав я...", так співається у одній пісні)

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Прочитала в ФБ, що вперше в історії продано морський торговельний порт в Україні.  За смішні 200 млн грн. Голову Фонду держмайна Рустема Умерова у 2019 році обрано народним депутатом від партії Голос співака Вакарчука та його спонсором зятя Кучми Віктором Пінчуком. Умеров очолив тимчасову спеціальну комісію з моніторингу міжнародної матеріально-технічної допомоги Україні й був співголовою депутатської асоціації Кримська платформа та учасником переговорної групи України з РФ щодо захисту Мустафи Джемілєва. Морський порт купила компанія Elksir Ukraine, яка невідома нікому на ринку. Повідомляється, що фірма належить олігарху Дмитру Фірташу.