Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська армія в топ-30 найсильніших армій світу

Категорія:

Щиро вітаємо наших воїнів і бажаємо їм міцності, стійкості, впевненості, сили, надійних союзників і мертвих ворогів! Віримо, що ЗСУ й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України. 

«Україна пишається своїм військом і довіряє йому. Наші боєздатні Збройні сили — це здобуток і заслуга мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне — збудували армію і зупинили агресора. Щодня, спираючись на всенародну підтримку, зростає вишкіл українських воїнів, які зі зброєю в руках забезпечують мир та спокій українських громадян», - йдеться у привітанні Президента України Петра Порошенка.

Від імені українського народу Президент висловив щиру вдячність усім, хто вже носить горде звання — військовослужбовець ЗСУ, за сумлінне виконання військового обов’язку, відвагу, героїзм та самопожертву, яку вони щодня демонструють у війні з російським окупантом.

«Світла пам’ять героям, які віддали своє життя за Україну. Їх подвиг вічно житиме в наших серцях та слугуватиме взірцем чесного й самовідданого служіння Вітчизні», - додав глава держави. 

День ЗСУ відзначають 6 грудня. Це пов'язано з важливою подією — 6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла закони "Про оборону України" та "Про Збройні сили України", а також в залі парламенту було зачитано текст Військової присяги.

У міжнародному рейтингу кращих армій світу від компанії "Global Firepower" на 2018 рік Збройні сили України займають 29-позицію з 136. Серед 33 європейських армій Україна - в першій десятці (на 8 сходинці рейтингу).

Сучасні Збройні сили України складаються з трьох типів військ:

Сухопутні, Повітряні сили, Військово-морські сіли, внутрішні війська, державна прикордонслужба, оперативно-рятувальна служба (ДСНС).

У 2016 році в Україні з'явився ще один рід військ - Сили спеціальних операцій. В їх завдання входить проведення антитерористичних операцій, розвідки, психологічні операції, пошук і евакуація заручників, полонених та інше.

Наші інтереси: 

Українські воїни - надійний щит України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи