Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні відкрили безплатні курси для випускників з окупованих територій

Світ:

Міністерство освіти і науки України запровадило пілотний проект безоплатних підготовчих курсів для вступників з тимчасово окупованих територій. Набір на курси вже розпочався, навчання відбуватиметься за очною, змішаною або дистанційною формами.

Проект буде реалізовуватись на базі дев’ятьох українських університетів: Донецького національного технічного університету, Житомирського державного університету ім. Франка, Луганського національного університету ім. Шевченка, Маріупольського державного університету, Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Східноукраїнського національного університету ім. Даля, Таврійського національного університету ім. Вернадського та Херсонського державного університету, пише Освіта.ua.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, у цих університетах розташовані освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна», які допомагатимуть вступникам з тимчасово окупованих територій подавати необхідні документи для навчання на підготовчих курсах.

Заклади вищої освіти мають сприяти забезпеченню слухачів підготовчих курсів місцями в гуртожитку на період навчання.

Навчання на підготовчих курсах триватиме з лютого до травня 2021 року (120 годин), а також з жовтня 2021 року до травня 2022 року – 8 місяців (240-480 годин).

Отримати консультацію із зазначених питань можна за телефоном урядової гарячої лінії – 0 800 504 425.

Вступники з тимчасово окупованих територій у 2021 році матимуть можливість вступу до українських вишів за спрощеною процедурою.

«Вступ буде організовано, як і минулого року, за спрощеною процедурою в межах квоти-2. Також зберігається можливість переведення вступників з тимчасово окупованих територій з контрактної форми навчання на бюджет. Документи для вступу на бакалавра за кошти державного бюджету будуть приймати до 19 липня 2021 року», – повідомила начальник головного управління вищої освіти та освіти дорослих МОН Світлана Кретович.

Нагадаємо, минулого року "Слуги народу" забули виділити в бюджеті гроші на пільгові квоти для вступу абітурієнтів з окупованих територій без ЗНО.

Наші інтереси: 

Розуміти, що систему освіти потрібно змінювати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи