Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні створили перший військовий квадрокоптер-розвідник

Розробник літака – 23-річний Максим Шеремет, аспірант спеціальності "Авіоніка" в КПІ імені Сікорського. Розвиток авіації, зокрема, безпілотної, є одним із пріоритетів для України. 

20012301.jpg

Ілюстративне фото

ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", презентував потенційним замовником власну розробку – квадрокоптер "Берегиня" для розвідувальних операцій, повідомляє УкрОборонПром.

Керівником проекту розробки літального апарату став 23-річний працівник заводу Максим Шеремет, аспірант спеціальності "авіоніка" КПІ ім. Сікорського.

"Воєнні події на сході України показали можливості та переваги використання для вирішення багатьох задач малих безпілотних літальних апаратів, в тому числі мультикоптерного типу. Завдяки малим габаритам, високій маневреності, відносній простоті експлуатації та використання вони стають надійними, а інколи і незамінними засобами підвищення ефективності військових підрозділів збройних сил, вирішуючи завдання розвідки, наведення та інші". – прокоментував керівник проекту Максим Шеремет.

"Берегиня" – перший військовий квадрокоптер вітчизняного виробництва. Його рама надрукована із карбону за допомогою 3D принтера, вага – до 2 кг. Цей матеріал є міцним і легким, що робить безпілотник мобільним та ефективним для розвідувальних цілей. Це також здешевлює ремонт апарату.

Час повного розгортання комплексу, за умови підготовки операторів – до 2 хвилин, заміна акумулятора – до 1 хвилини. Безпілотник за 3 секунди набирає висоту 100 метрів. При швидкості вітру 20м/с (тропічний шторм) в ручному режимі ним можна керувати без обмежень.

Квадрокоптер оснащений 2-ма камерами (цифрова та аналогова). Також зображення із безпілотника передається не тільки пілоту, але й на наземну станцію.
"Берегиня", на відміну від квадрокоптерів для цивільних потреб, має захищені канали зв’язку, що убезпечує пілота від виявлення спеціалізованим обладнанням.

"Минулого тижня на зустрічі міністр оборони окремим пунктом виділив, що розвиток авіації, зокрема, безпілотної, є одним із пріоритетів для України. Нам дуже важливо оперативно отримати зворотній зв’язок про даний літальний апарат від тих, хто буде використовувати, та все доопрацювати відповідно до потреб кінцевого користувача. Сподіваюсь, що через кілька місяців ці квадрокоптери будуть на озброєнні Збройних Сил України". – наголосив заступник Генерального директора з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки Укроборонпрому Ігор Фоменко.

Наші інтереси: 

Молоді талановиті українці працюють для сучасної Української Армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи