Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні до 2035 року планується побудувати новий військово-морський флот

Світ:

Про план реалізувати велику програму з розбудови військово-морського флоту розказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю українським журналістам. В Україні створюється інфраструктура для будівництва військово-морського флоту: малих підводних човнів, корветів і військових катерів. Крім того, планують розпочати розбудову військово-морських баз.

21032005.jpg

Фото: американський ракетний есмінець (wikipedia.org)

«Першою будуватиметься (військово-морська база. – ред.) у Бердянську. Ідея – в підтримці цього проекту з боку Європейського Союзу, з боку Великої Британії, США. Ми точно отримали повну підтримку цього проекту з боку Великої Британії. У мене буде зустріч з Президентом США, і це (розбудова Військово-Морських сил України. – ред.) є частиною нашої зустрічі та частиною Кримської платформи», – сказав Володимир Зеленський, повідомляє офіційний сайт Президента України.

Він зазначив, що питання розблокування Чорноморського й Азовського узбереж є частиною деокупації Криму.

За його словами, Україна збільшує присутність флоту союзників з країн НАТО в акваторії Чорного й Азовського морів.

«Це не тільки питання Sea Breeze, це і ставлення, і постійна робота, співпраця нашого Міністерства оборони зі США та країнами Євросоюзу. Також у нас є реальні домовленості в цьому напрямі з Туреччиною та Великою Британією», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, цьогорічні військові навчання Sea Breeze розпочалися 28 червня. Це – найбільші за 20 років військові навчання Sea Breeze у Чорному морі.

Раніше ми повідомляли, що Великобританія передасть Військово-морським силам України бойові кораблі з Королівського флоту.

Наші інтереси: 

ВМФ України зміцнюється. Маємо підтримку великої морської держави – Великої Британії. Проведення багатонаціональних військових навчань Sea Breeze забезпечує безпеку українського Чорноморського регіону і в цілому допомагає Україні у її боротьби проти агресивної Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи