Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В РФ вирішили скасувати постанову Держради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки"

Депутат від "Єдиної Росії" Євгеній Федоров посилається на зміни до Конституції Росії, які свідчать, що РФ є правонаступником Союзу РСР на своїй території, а також на результати референдуму 17 березня 1991 року. Він також вважає, що постанова Держради СРСР була незаконною, оскільки порушувала Конституцію СРСР і закон про вихід союзних республік, а в Литві не проводився референдум про вихід зі складу СРСР.

Законопроект поки що тільки зареєстрований у Держдумі та направлений її голові. Чи буде йому дано хід, поки невідомо. Він був внесений до Держдуми невдовзі після появи новини про те, що у Литві мають намір до кінця серпня 2022 року демонтувати меморіал радянським воїнам на Антакальницькому цвинтарі у Вільнюсі, пише Delfi.

За рішенням Департаменту культурної спадщини Литви його вивели з-під режиму охорони 6 червня. Тоді фахівці зазначили, що скульптури радянських військових на цвинтарі не становлять культурної цінності.

Литва була першою республікою СРСР, яка проголосила незалежність, ухваливши Акт про відновлення незалежності 11 березня 1990 року. Колишній міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс звернув увагу на те, що Держрада СРСР ратифікувала угоду 17 січня 1992 року. Отже, процес був завершений.

 

Наші інтереси: 

"Фантомас разбушевался!" В ерефії вже не знають, до кого б і до чого б ще причепитися. Україна дає їм відсіч, тепер почали чіплятися до Литви.Як відзначив Аудронюс Ажубаліс, у російській Думі призначені політики влаштовують змагання один з одним, пропонуючи "найкрутіші" рішення щодо цивілізованого світу – засудити, скасувати, хтось ракетами загрожує. "Це – повний хаос і божевілля в російській політиці", – сказав Ажубаліс.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Творю, отже існую.