Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Осло встановлять перші в світі бездротові зарядки для електротаксі

Зарядні майданчики встановлять на парковках і майданчиках Осло, де таксі найчастіше очікують своїх клієнтів – тобто поблизу Центрального вокзалу і великих торгових центрів. Акумулятори заряджатимуться автоматично.

Про це повідомляє The Verge.

Проект буде здійснений компаніями Fortum і Momentum Dynamics спільно з міською владою Осло. Електротаксі доведеться оснастити прийомними індукційними блоками, при цьому акумулятори заряджатимуться автоматично, тільки-но таксі займе спеціальний майданчик. Автори проекту зазначають, що використовуване обладнання дозволить отримати потужність заряду до 75 кВт. 

Раніше влада Осло взяли на себе зобов'язання перейти на електротаксі вже до 2023 року. Нині учасники проекту запрошують до співпраці автовиробників, які готові надати відповідні під ці вимоги електромобілі.

За підсумками 2018 року в Норвегії було зареєстровано близько 200 тис. електромобілів, при цьому 160 тис. автівок на електротязі були новими і тільки 40 тис. – вживані, тобто частка нових автомобілів в Норвегії становить 80%.

У структурі продажів нових легкових автомобілів в Норвегії електромобілі зайняли частку в 31,2% (для порівняння, в США той же показник склав 1,2%), тобто кожен третій придбаний автомобіль був електричним, а найпопулярнішими моделями стали Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, BMW i3, Tesla Model S і Kia Soul EV.

Наші інтереси: 

Беремо приклад з технологічно передових держав. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи