Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Усі держави НАТО підтримують членство України в Альянсі після закінчення війни з Росією

Категорія:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також підтримує членство України в НАТО після війни. НАТО повинно привести у дію довгострокову програму щодо України, аби забезпечити, що історія не буде повторюватися, зазначив генсек.

23101105.jpg

Єнс Столтенберг. Фото: Getty Images

Всі країни-члени НАТО згідні з тим, що Україна стане членом Альянсу у майбутньому. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на початку засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн у Брюсселі 11 жовтня, пише Кореспондент.

 "Ми повинні привести у дію довгострокову програму, аби забезпечити, що історія не буде повторюватися. З цього приводу, усі союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО", – заявив він.

Столтенберг нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени висунули для України вимогу реалізації Плану дій щодо членства і започаткували Раду Україна-НАТО.

"Ми будемо виступати на стороні України стільки, скільки буде потрібно", – сказав Столтенберг.

Він додав, що Україна передусім потребує засобів ППО, оскільки президент РФ Володимир Путін знову намагатиметься використати зиму як зброю у війні.

Генсек НАТО привітав нові оголошення, які звучали  в останні кілька днів від Румунії, від Німеччини.

"Протиповітряна оборона критична. Це економіка, критична інфраструктура України. Це допомагає їм захищати себе, торгувати і виробляти самим боєприпаси. Президент Путін знову готується використати зиму як зброю у війні, атакуючи енергосистему, газову інфраструктуру. Нам треба цьому запобігти з допомогою більш просунутих і збільшених засобів ППО", – додав Столтенберг.

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня прибув до Брюсселя, де проходить засідання у форматі Рамштайн.

Наші інтереси: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи