Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 91
  • Переглядів: 100

Урсула фон дер Ляєн: "Незабаром Україна буде в Євросоюзі"

Категорія:

Спецтема:

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що Україна незабаром буде членом Європейського Союзу. У своєму виступі у Страсбурзі 6 лютого вона сказала, що Україна – це Європа, тому що Європа – у серцях та умах українців.

22110301.jpg

У́рсула фон дер Ля́єн (нім. Ursula von der Leyen; 1958 р.н.), міністр оборони Німеччини у 2013–2019 роках; з 1 грудня 2019 року – президент Європейської комісії

"Контраст із ситуацією (в Україні) всього десять років тому не може бути більш разючим. Тоді проросійський режим в Україні ухвалював авторитарні закони й вбивав протестувальників на вулицях. Сьогодні країна ухвалює нове законодавство, що розширює права національних меншин, поліпшує судову систему і забезпечує систему стримувань і противаг влади. Саме це привело нас до початку переговорів про вступ. І цей прогрес відбувається не тільки тому, що цього вимагає Європа. Це глибоке бажання народу України. Україна – це Європа, тому що Європа – у серцях та умах українців. І незабаром Україна теж буде в нашому Союзі", – цитує Урсулу фон дер Ляєн Інтерфакс-Україна.

Говорячи про другу річницю від дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну, президентка Єврокомісії констатувала, що "це – трагічна історія людських втрат і страждань".

"І це тим більш трагічно, оскільки ми знаємо, що попереду на нас чекає ще більше болю і страждань. Ми знаємо, як багато тут поставлено на карту для жителів України, а також для всіх нас у Європі. Фантазії Путіна та сфабрикована війна і героїчний опір України нагадали нам тут, що за наші свободи й нашу демократію варто боротися. Тому сьогодні ми віддаємо данину поваги тим, хто приніс найвищу жертву в боротьбі за це. Слава Україні!" – резюмувала фон дер Ляєн.

Із сесійної зали хтось відповів: "Героям слава!"

Наші інтереси: 

Україну приймуть таки в ЄС. Схоже, що політичне рішення про вступ України до Євросоюзу вже прийнято.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Урсула забула додати, що все перелічене нею робиться наперекір шаленому опору чинної влади. Братва робить правильні кроки тільки з ножем біля горла. По-доброму ніяк не виходить. Інстинкти не дозволяють.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Урсула забула додати, що все перелічене нею робиться наперекір шаленому опору чинної влади. Братва робить правильні кроки тільки з ножем біля горла. По-доброму ніяк не виходить. Інстинкти не дозволяють.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Мужики цікаві стали,
Чи ті кості білі всюди,
Чи блакитна кров поллється,
Як пробити пану груди?
Леся Українка, Давня казка