Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український IT-сектор став другим найпотужнішим у Центральній і Східній Європі

Категорія:

Світ:

Торік український IT-сектор зріс на 5,8% попри війну. А за рівнем розвитку IT-девелоперів став другим після Польщі в Центральній і Східній Європі. Такі дані оприлюднили під час українсько-польської конференції з питань розвитку співпраці у сферах IT, фінтех та ICT.

23053001.jpeg

Ілюстративне фото
Ілюстативне фото

“70% українських фінтех-компаній пройшли точку беззбитковості. Це бізнес, який відбувся, і зараз перебуває на стадії масштабування. Ці компанії можуть бути цікавим активом для інвестицій польських компаній, понад половина українських IT-компаній зацікавлена у просуванні на глобальні ринки”, вказує голова Української асоціації фінтех- та інноваційних компаній Ростислав Дюк, якого цитує UBN.

Серед ключових напрямів співпраці українського й польського IT-бізнесів – трансформація та цифровізація пріоритетних секторів, створення нової інфраструктури. У процесі відновлення фінтех може відіграти роль драйвера завдяки розробці краудфандингових платформ, акселераторам, платформам доступу до фінансів.

За даними асоціації IT-Ukraine, оцінка місткості української Tech Ecosystem value у 2022 оці сягнула €23,3 млрд та зайняла друге місце після Польщі (€36,8 млрд).

Нагадаємо, у 2009 році Україна випередила Польщу та Росію за рівнем розвитку IT.

Наші інтереси: 

Попри війну українські девелопери продовжують заробляти гроші й наповнювати своїми податками державний бюджет та пенсійний фонд.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи