Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська армія укріплюється на околицях Горлівки та планує розвивати наступ – Офіс Президента

Категорія:

1 березня 95-та окрема десантно-штурмова бригада зайшла в місто і нанесла там суттєвих втрат ворогу. Але не змогли закріпитись і відійшли. 2 березня одна з бригад Української армії укріпилася на околицях Горлівки та планує розвивати наступ на місто. Нагадаємо, що місто перебуває під контролем окупантів із 2014 року,

22030207.jpg

Фото:ТМ Мілітарист/Facebook

Про це позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Зона ООС. Там приємні новини. Більша частина наших підрозділів утримує свої позиції, а одна з наших бригад навіть просунулася на околиці Горлівки. Зараз вони там укріплюються і можливо будуть розвивати наступ. Вперше за сім днів війни наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку. Я думаю, що це не останній наступ, не останній контрнаступ. Скоро настане час, коли ми будемо звільняти нашу землю, а не лише її захищати", – зазначив він.

Російські агресори продовжують зосереджувати свої зусилля й угруповання в північно-західному напрямку Києва для того, аби розвивати наступ на українську столицю. Однак, запевнив Арестович, завдяки системній роботі Збройних Сил України нападникам не вдасться цього зробити.

Арестович зазначив, що 1 березня Українською армією були завдані авіаційні та артилерійські удари, які збили темпи російської операції. "Зараз вони відновлюють втрати й поки нікуди не рухаються", – додав він.

За словами Арестовича, на Чернігівському та Сумському напрямках просування ворога зупинено. "Вони практично там не рухаються. Їх добивають наші партизани й військові, розпочавши справжнє полювання за колонами противника, що треба робити і до чого всіх закликаю", – сказав він.

Коментуючи ситуацію в Харкові, Арестович розповів, що ворог б'є по місту, причому важкими реактивними системами залпового вогню та авіацією. Він висловив думку, що Російська Федерація має на меті психологічно зламати Харків, вчиняючи терор.

Проте він наголосив, що ЗСУ, територіальна оборона та інші захисники Харкова дуже вправно атакують противника. "Противник зазнає там просто нечувано страшенних втрат. За деякими даними, над Харковом учора збито декілька літаків противника. Дані уточнюються», – повідомив Арестович.

Наші інтереси: 

Переходимо від захисту до наступу. Як відомо, Горлівка – це один зі стратегічних пунктів, який відкриває дорогу до Донецька.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Горлівка відкриває шлях не тільки до Донецька, а й до стратегічного залізничного вузла Дебальцеве.

Коментарі

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Горлівка відкриває шлях не тільки до Донецька, а й до стратегічного залізничного вузла Дебальцеве.