Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 116
  • Переглядів: 126

Українцям треба дати всю зброю і повну свободу дій – спікер Майк Джонсон про зняття всіх обмежень

Категорія:

Спецтема:

Спікер Палати представників США Майк Джонсон вважає, що нинішніх часткових дозволів для ЗСУ на використання зброї США від адміністрації Байдена, недостатньо. За його словами, Вашингтон повинен перестати "займатись мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні". Джонсон планує порушити це питання у розмові з адміністрацією Білого дому.

23112801.jpg

Майк Джонсон

"Я не вважаю, що ми повинні займатися мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні. Я вважаю, що нам потрібно дати їм зброю, необхідну для захисту, і для того, аби дати відсіч росіянам. Я не погоджуюсь з президентом у цьому. Я вже говорив про це, і буду говорити знову. Ми будемо вести розмови з Білим домом про це", – цитує Майка Джонсона Голос Америки.

Раніше того ж дня, лідери Демократичної партії у Палаті представників також висловили сподівання, що усі обмеження на використання зброї США проти Росії будуть зняті. Зокрема, заступник голови фракції демократів у Палаті представників, конгресмен Тед Лю сказав, що підтримує зняття усіх обмежень з української армії щодо використання американської зброї. А голова фракції Піт Агілар додав, що адміністрація президента США працює над наданням Україні інструментів, необхідних "для ведення війни та перемоги у війні".

"Я сподіваюся, що обмеження будуть зняті. Я підтримую двопартійний лист, надісланий нашим Комітетом з розвідки саме з цього приводу, і ми бачимо, як Україна починає краще використовувати цю зброю, особливо в Криму", – сказав Лю.

Своєю чергою, Піт Агілар додав: "Я також вважаю, що якщо існують додаткові повноваження, яких потребує Україна, то вони мають працювати із Комітетом із закордонних справ Палати представників. Зокрема зі співголовою цього комітету Грегорі Міксом та головою Майклом Макколом... Ці два законодавці мають досвід спільної роботи над важливими питаннями, і я вірю, що це сприятиме необхідним розумним та дієвим рішенням".

Раніше голова комітету з міжнародних відносин Палати представників, конгресмен-республіканець Майкл Маккол, сказав: "Ми виділили ці гроші з метою озброїти Україну, щоб вони виграли цю війну. І щоразу, коли ми обмежуємо чи стримуємо їх, це суперечить намірам Конгресу… Джейк Салліван (радник Білого дому з нацбезпеки – ред.) використовує цей половинчастий підхід протягом останніх двох років. Він каже, що все занадто провокативне, від "стингерів" до "джавелінів" та "хаймарсів", також "атакамсів", які я особисто вписав у пакет допомоги".

Наші інтереси: 

Починається рішучий поворот у політиці США на більш дієву військову допомогу. "Ми виділили ці гроші з метою озброїти Україну, щоб вони виграли цю війну" – дуже красномовна цитата.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Республіканці прагнуть прискорити українські перемоги, щоб великий наступ восени (перед листопадовими виборами) не виглядав занадто яскраво, коли Байден оголосить його своєю перемогою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Республіканці прагнуть прискорити українські перемоги, щоб великий наступ восени (перед листопадовими виборами) не виглядав занадто яскраво, коли Байден оголосить його своєю перемогою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!