Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці створили месенджер Kawoon, який може стати конкурентом Viber і Telegram

Підрозділ української IT-компанії RiverSoft працює над месенджером Kawoon. Як стверджують розробники, він повинен вирішити проблему перенасиченості текстових блогів і великих груп, яка характерна для популярних платформ-конкурентів. У проект вже інвестували $ 100 000. Офіційний запуск запланований на весну 2021 року.

Головною відмінністю цього додатку від перерахованих платформ стане поділ чату для живого спілкування та стрічки з постами – це має вирішити проблему перенасиченості текстових блогів і великих груп, які характерні для конкурентів. Поки Kawoon знаходиться на стадії розробки й випущений тільки в бета-версії, яку можна завантажити iOS і Android, пише AIN.UA.

Зараз в додатку користувачі можуть публікувати пости, створювати спільноти, додавати в них користувачів і самим приєднуватися до інших тематичних груп, а також лайкать і коментувати публікації.

При цьому спілкування відбувається в окремій вкладці “Чат”, а публікації з’являються у вкладці “Пости”. Також є можливість редагувати свій профіль і прикріплювати теги постам.

Розробники заявляють, що захищають дані користувачів не гірше, ніж інші платформи:

“Ми робимо Kawoon максимально безпечним. Дані груп зберігаються на захищених серверах, при передачі в мережі використовується канал, захищений SSL-шифруванням, а сервери мають захист від DDOS-атак”.

У найближчі пару місяців в месенджер додадуть темну тему, статистику опитувань і лайків, особисті рекомендації, відображення відео і GIFок прямо в програмі та швидке перемикання між акаунтами.

Також в майбутньому команда проекту запланувала додати стікери, можливість підписки на конкретний тег або групу тегів і розробити веб-версію додатка.

Ідея створити подібний застосунок належить Максиму Кучуру, CEO кременчуцької IT-компанії Riversoft. Під час карантину він звернув увагу на постійне зростання числа паблік в Telegram. Труднощі полягали в тому, що через велику кількість інформації, половина каналів залишалися непрочитаними.

Тоді було і вирішено створити свій, більш зручний додаток. Сьогодні над ним працюють вісім осіб: три розробника, дизайнер, менеджер, маркетолог, копірайтер і PR-менеджер.

Наші інтереси: 

Подумати над тим, щоб покинути нарешті Фейсбучний месенджер, і користуватися українським.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Було неминуче, що українці творитимуть у ІТ --

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Було неминуче, що українці творитимуть у ІТ --

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А кавун - українське слово?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

так,за умови, що був висаджений в українську землю, дбали за нього українськи вправні руки,з'їли його козаки, що торують шлях ПРАВи.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Просто чудова відповідь!! Як на мене...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ще, нажаль, не створили. Ще лише створюють. Але, Кавун просто чудово підходить під потреби демосів та Вільної Аріянської церкви! Судячи з його опису тут.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!