Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Українці надзвичайно мобільні, 430 тис. біженців уже мають роботу в Польщі, – Мирослав Чех

Категорія:

Зареєстрованих українців-переселенців 1 млн 350 тисяч. 93% з них – жінки, люди похилого віку та діти, чоловіків призовного віку дуже невелика кількість. Спочатку це були переважно мешканці центральних і західних областей. Зараз це – мешканці східних і південних областей з прифронтових територій.

Про це в ефірі Еспресо розповів польський політик Мирослав Чех.

"Польські прикордонні служби 19 вересня озвучили інформацію, що перетнуло кордон в бік Польщі понад 6 млн українців. Натомість з Польщі до України виїхало 4-4,5 млн. Зареєстрованих переселенців 1 млн 350 тис. З них 93% – жінки, люди похилого віку та діти, чоловіків призовного віку дуже невелика кількість. Чиновники відзначають величезну мобільність українок, коли йдеться про працевлаштування. 430 тис. серед переселенців уже мають роботу", – зазначив він.

За словами Чеха, це – унікальна ситуація для людей, які втекли зі своїх країн.

"Це – за короткий проміжок часу. Українці надзвичайно мобільні, хочуть працювати, знаходять цю працю, хоч вона дуже часто і не відповідає кваліфікації. Треба відзначити, що дуже сильно міняється контингент людей, які приїхали. Спочатку це були переважно мешканці центральних і західних областей. Зараз це мешканці  східних і південних областей з прифронтових територій – Миколаївщина, Харківщина, Херсонщина, Запоріжжя. Ці люди реально тікають від війни й серед них дуже багато людей літнього віку", – сказав Мирослав Чех.

У 2018 році я писала про українців в Польщі. Ким вони працюють, чого прагнуть, а також про те, як українки-заробітчанки їдуть до Польщі знайти чоловіка.

Минулого року я писала, що кількість українських заробітчан у Польщі, які мають намір купити нерухомість у цій країні, різко зросла.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що тих, хто реально тікав від війни та окупації до Польщі та інших європейських країн, значно менше. Насправді війною та ситуацією скористалися багато тих, кому нічого не загрожувало. "Тікали від війни" з Івано-Франківська, наприклад. Знаю конкретний випадок. "Тікали від війни" 60-65-річні киянки – одну таку знаю особисто. У серпні вона приїздила до Києва на два тижні полікувати зуби й поїхала знову до Нідерландів (там працювати не треба, сидить на допомозі від держави Нідерланди). Якщо хтось не знає, фінансова допомога США, яка надавалася Україні на початку війни, включала саме фінансування біженців в європейських країнах. Нагадаю, 9 березня Палата представників США ухвалила закон про майже $14 мільярдів допомоги Україні – частина тих коштів пішла до ЄС на українських біженців та озброєння ЄС, частина – на різні департаменти США для боротьби з агресором. На озброєння для ЗСУ тоді нічого не було передбачено. США давали гроші європейським країнам на утримання біженців, а не на ведення Україною війни! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи