Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна відпустила десятки обвинувачених у тероризмі в обмін на звільнення 12 українських військових

Світ:

Окрім військових до України повернулися 64 українських громадян, які незаконно утримувалися бойовиками у в’язницях. Україна віддала в ОРДЛО 124 людини. Серед них терористи, які в 2015 році підірвали людей під час “Ходи Гідності” в Харкові.

20010705.jpg

Зустріч українських бранців на КПП Майорське, 29 грудня. Фото: Офіс президента

Також українська сторона передала п’ятьох колишніх беркутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Їх випустили з тюрми без вироку, пише в у своїй публікації "Слідство.Інфо"

Після обміну представниця України в підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що Україні не слід публікувати повний перелік тих, кого Україна віддала в ОРДЛО.

Слідство.Інфо” з власних джерел отримало список тих, кого Київ відправив на обмін, і має підтвердження про звільнення з-за ґрат більшості з них.

З огляду на суспільну важливість цієї інформації, “Слідство.Інфо” публікує частину даних про обміняних людей. Окрім бойовиків і зрадників, журналісти виявили у цьому переліку чимало осіб із суто кримінальними злочинами, які сталися поза межами зони бойових дій і не мають стосунку до війни. 

Отже українська сторона передала в ОРДЛО фігурантів справи про підрив полковника СБУ Олександра Хараберюша Едуарда Бондаренка і Сергія Пастухова. Перед обміном їм оголосили вирок по 12 років в'язниці і відпустили під особисте зобов'язання до набуття чинності.

Також відпустили двох фігурантів підготовки терактів в Маріуполі Рустама Аббасова і Сергія Петрикова. Їх звільнили без вироку за вказівкою генпрокурора Руслана Рябошапки.

Була звільнена харківська терористка Марина Ковтун, яка в 2014 році організувала вибух в рок-клубі "Стіна", в результаті якого постраждали 13 людей. Її в жовтні засудили до 11 років в'язниці.

Також був звільнений обвинувачений у трьох вибухах на залізничних коліях під Харковом В'ячеслав Чумак. Стосовно нього немає вироку у відкритому реєстрі судових рішень.

На обмін після вироку до довічного ув'язнення вирушили підривники харківської "Ходи Гідності" Володимир Дворніков, Сергій Башликов і Віктор Тетюцький. Тоді в результаті вибуху загинули чотири людини. Серед них — 15-річний Данило Дідик.

Ще один учасник обміну — учасник Харківського антимайдану Ігор Джадан, який був звинувачений в терористичному акті і посяганні на територіальну цілісність України. Крім того, до списку потрапили "харківські партизани" В'ячеслав Євтухов, Сергій Веселов і Дмитро Волошко, яких визнали винними в семи терактах, в тому числі обстрілі військкоматів і організації вибухів.

Для участі в грудневому обміні був звільнений обвинувачений в підриві моста на залізниці в Одеській області Костянтин Калашников. Також відпустили виконавців серії терактів на території Одеської та Миколаївської областей — Владислава Долгошея, Руслана Долгошея, Миколу Казанського, Олега Мазура та Миколу Селятенка. Засуджений за підрив моста в Запорізькій області Микола Дубина теж вирушив на обмін.

Крім того, обміняли чотирьох обвинувачених в серії терактів в Одесі — Катерину Фотьеву, Олександра Шевцова, Ігоря Удовенка та Євгена Підмазка. За даними ЗМІ, вони були причетні до 14 вибухів і плануванні ще одного.

До ОРДЛО були передані організатор вибуху у будівлі СБУ в Одесі Володимир Грубнік, причетний до підриву автомобіля в центрі Одеси Мирослав Мельник та Микола Рубан, який підірвав на блокпосту в Станиці Луганській пристрій, замаскований під банку з медом.

Україна відпустила російського полковника Валерія Гратова, затриманого при спробі потрапити до Придністров'я, а також Ларису Чубарову, відому як "Тереза". Вона на початку 2014 року була активною учасницею проросійських рухів у Харкові, пізніше приєдналася до терористів на окупованих територіях, де увійшла до терористичного угруповання Ігоря Безлера (підполковника військової розвідки РФ). 

Відпустили кілера Олександра Дакара, обвинуваченого в замаху на Аміну Окуєву і Адама Осмаєва, російських найманців Руслан Гаджієв, Сергій Петров, Василь Кусакін, Микола Покусаєв, Євген Шаталов, Олег Даронін і Шаміль Мулієв, білоруських найманців Дмитра Новікова і Олег Ткачука 9 (учасника подій 2 травня в Одесі).

Також був звільнений бразильський найманець Рафаель Лусваргхі.

 

Наші інтереси: 

Тільки правда врятує. Знати правду про так званий обмін полоненими. Дякуючи "Слідству.Інфо" кожний може побачити сам, хто полонені, а хто - злочинці. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

А, що у вас є, ще якісь сумніви, що Україною керують не проукраїнські сили а виключно її кати і група зрадників так званих хохлів. Приймаючи такі антиукраїнські рішення, роблячи такі дії зі сторони держави, все стає зрозуміло зло перемогло добро і здоровий глузд.Клоун рже а цирк аплодує.

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

А, що у вас є, ще якісь сумніви, що Україною керують не проукраїнські сили а виключно її кати і група зрадників так званих хохлів. Приймаючи такі антиукраїнські рішення, роблячи такі дії зі сторони держави, все стає зрозуміло зло перемогло добро і здоровий глузд.Клоун рже а цирк аплодує.

Радіймо!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Сумнівів немає. Якщо клоун керує нами, то хто з нас клоун ? А цирку байдуже кому/чому аплодувати.

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Помиляєтесь... То не клоун, завданням якого є "смішити-веселити людей, а справжнісінький тобі ДЖОКЕР!!!

Рамес Веселий каже:
Сумнівів немає. Якщо клоун керує нами, то хто з нас клоун ? А цирку байдуже кому/чому аплодувати.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)