Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна тримає ініціативу і готується до великої перемоги в Херсоні – ISW

Категорія:

Припинення вогню забезпечило б Кремлю паузу, яка йому конче потрібна для відновлення російських збройних сил. Але Українські війська неухильно просуваються вперед у Херсонській області.

Російські війська здійснюють відхід на східний (лівий) берег річки Дніпро. Українські військові офіційні особи та геолокаційні відео з соціальних мереж підтверджують, що українські війська за останні 24 години досягли успіхів на північний захід, захід та північний схід від міста Херсон і просунулися на деяких ділянках до 7 км.

Про це йдеться в останньому звіті американського інституту вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, велика українська перемога, яка триває на Херсонщині, не буде останньою для України.

В ISW прогнозують, що бої триватимуть на південному напрямку триватимуть бої; у Бахмуті Донецької області – єдине місце, де російські війська все ще намагаються серйозно наступати; а також на півночі Луганської області, оскільки ЗСУ продовжують контрнаступальні операції.

"Російські чиновники зайняті тим, що намагаються підготувати 120 тисяч призовників до відправлення на передову навесні. Українські сили, ймовірно, прагнуть звільнити якнайбільше окупованих територій до того, як прибуде російське підкріплення", – йдеться у звіті.

В ISW  нагадали, що Володимир Зеленський 7 листопада заявив, що Україна не бажає вести переговори з російськими військовими, доки не будуть виконані певні умови, зокрема, відновлення територіальної цілісності України, переслідування російських військових злочинців, виплата збитків, завданих війною, і обіцянки, що Росія більше не вторгнеться в Україну.

За словами аналітиків, українські удари з серпня значно погіршили російські лінії постачання на правому березі Дніпра, що змушує російські сили відійти та звільнити Херсонську область до Дніпра найближчими днями або тижнями.

"Відведення росіян займе деякий час, і бої триватимуть по всій Херсонській області, оскільки українські війська просуватимуться вперед і стикатимуться з заздалегідь підготовленими російськими оборонними рубежами", – зазначили в Інституті.

В ISW вважають, що припинення вогню взимку піде тільки на користь російським військам, які скористаються цією можливістю, щоб зміцнити свою хитку оборону та продовжити свою "геноцидну кампанію з викорінення української ідентичності в окупованих частинах України".

Нагадаю, раніше прогнозували, що ЗСУ можуть звільнити правий берег Херсонщини до кінця жовтня.

Наші інтереси: 

Україна перемагає. Маємо знищити ворога раз і назавжди, щоб більше ніколи москалі й не думали навіть дивитися в бік України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи