Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна повернула під свій контроль «вишки Бойка», привласнені Росією 2014 року, – ГУР

Категорія:

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію, унаслідок якої повернули під контроль України так звані «вишки Бойка» – бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі, які перебували під окупацією Росії з 2015 року. 

23091101.jpg

Скріншот з відео ГУР

Про це повідомило Головне управління розвідки МО України.

«Унікальну операцію зі встановлення контролю над «вишками Бойка» провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема, під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годованець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Нева», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити, зазначили в ГУР.

Нагадаємо, «вишки Бойка» були привласнені Росією ще 2014 року. У 2015 році Росія вивезла «вишки Бойка» подалі від України у свої територіальні води.

Наші інтереси: 

Україна повертає своє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи