Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна починає будувати дві військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону – Зеленський

Під час щорічного звернення до Верховної Ради президент України Володимир Зеленський заявив про початок будівництва двох військово-морських баз для захисту Чорноморського регіону, про початок виготовлення новітніх зразків озброєння, про виробництво спільно з Туреччиною корветів, двигунів та військових дронів.

20073002.jpg

Ракетний комплекс Mk 60 з керованими ракетами Raytheon BGM-176B Griffin B (Block II)

У своїй промові він сказав: 

"Ми отримали та очікуємо на додаткові швидкісні катери класу «Айленд». Спільно з Туреччиною ми будемо виробляти корвети, двигуни та військові дрони, розвивати системи ППО. 

Ми почали виготовлення новітніх зразків озброєння: комплекс управління артилерійським дивізіоном «Оболонь-А», мінометний комплекс «Барс»; артилерійські боєприпаси, зокрема для реактивних систем. Випробовується реактивна система залпового вогню «Вільха-М» та системи реактивних снарядів «Тайфун». Триває модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний» та підготовка до випробувань десантних катерів «Кентавр». Прийнято на озброєння протикорабельну крилату ракету «Нептун». Ми починаємо будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону".               

 Зеленський відзначив, що Генштаб перейшов на типову структуру держав-членів НАТО, успішно проведені спільні навчання «Репід Трайдент», продовжується втілення стандартів НАТО та сумісність наших військ з військами Альянсу.

Нагадаємо, 8 жовтня в Офісі президента України повідомили, що Велика Британія допоможе переоснастити Військово-Морські сили України сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО і будуть здатні закрити потребу в кораблях такого класу в Чорному та Азовському морях.

"Для фінансування цих робіт уряд Великої Британії надасть позику на десять років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Україна матиме можливість спостерігати та навчатися під час побудови перших кораблів у Британії паралельно з модернізацією власного суднобудування, яке забезпечить будівництво наступних кораблів вже в Україні. Кошти підуть також на будівництво портової інфраструктури для базування кораблів в Очакові. Ця домовленість допоможе зміцнити обороноздатність України на морі та підвищить безпеку на півдні України", - зазначили в ОП.

Нагадаємо, ще 2 роки тому Україна почала співпрацювати з Туреччиною у військовій сфері. Наприклад, після угоди з Туреччиною про постачання оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2 Україна почала отримувати високотехнологічну керовану зброю.

Наші інтереси: 

Добитися військової сили й міці, щоб РФ навіть не думала про можливість окупації або підкорення України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо друзі !

До сили треба ще й голова.

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо друзі !

До сили треба ще й голова.

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Це рух у правильному напрямі.