Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 68
  • Переглядів: 71

Україна готує собак-роботів на лінію фронту для розвідки та розмінування

Категорія:

Непомітні і маневрені, вони незабаром можуть стати безцінним союзником на передовій для української армії, якій не вистачає живої сили для відсічі російському вторгненню, кажуть їхні виробники.

240823sobaka-robot.jpg

Собаки-роботи незабаром можуть стати звичним явищем на фронті в Україні, замінюючи солдатів у небезпечних місіях (Фото GENYA SAVILOV / AFP)

Незабаром Україна може випустити на лінію фронту собак-роботів, які замінять солдатів у небезпечних місіях – там, де треба шпигувати за російськими окопами або виявляти міни.

Kyiv Post пише, як металевий собака, відомий як модель «BAD One», вставав, присідав, бігав і стрибав відповідно до команд, які йому подавав оператор.

Непомітний і спритний, він незабаром може стати безцінним союзником на передовій для Української армії, якій не вистачає живої сили для відбиття російського вторгнення.

Низько над землею, і тому їх важко виявити, собаки-роботи можуть використовувати тепловізор для огляду ворожих окопів або внутрішніх приміщень у зонах бойових дій. «У нас є солдати-розвідники, які відправляються на розвідувальні місії, що в більшості випадків є дуже добре підготовленими людьми, дуже досвідченими людьми, і завжди наражаються на ризик», – каже оператор, який назвав себе “Юрій”, демонструючи собаку-робота журналістам AFP.

"Цей собака зменшує ризик для солдатів і збільшує оперативні можливості. Це основна функція собаки», – каже оператор, який працює в британській компанії, що постачає військове обладнання.

Більш досконалу модель, відому як «BAD Two», показати не вдалося з міркувань безпеки. Пристрій, який використовувався під час демонстрації, має акумулятор, який живить його близько двох годин.

Корисний для виявлення мін або саморобних вибухових пристроїв, робот-собака може також використовуватися для перенесення до семи кілограмів боєприпасів або медикаментів до гарячих точок на полі бою.

"Я не можу сказати, скільки їх поставлено Україні, – сказав Юрій. – Але це суттєво вплине на безпеку військовослужбовців. Це матиме значний вплив на операції та підвищить безпеку солдатів".

За його словами, якщо собаки-роботи коли-небудь потраплять до рук росіян, аварійний вимикач дозволить оператору стерти всі їхні дані.

Наші інтереси: 

Війна набуває нових форм, починають працювати нові методи ведення війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи