Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Запоріжжі продавці вийшли на протест проти закриття ринків через коронавірус

Світ:

Торговці скаржаться, що ринки були закриті, а супермаркети - ні. Біля Запорізької міськради зранку 17 березня зібралися близько 50 підприємців з місцевих ринків. Продавці виступили проти закриття місць торгівлі у зв'язку з карантином для стримування епідемії коронавірусу.

 

Як повідомляє сайт міста Запоріжжя «061», мітингувальники збирали підписи до президента з вимогою не закривати ринки. Торговці стверджують, що в області немає надзвичайного стану і немає випадків зараження коронавірусом. Вони називають вчорашнє рішення комісії з надзвичайних ситуацій незаконним і антиконституційним.

Торговці акцентують увагу на тому, що зараз офіційно ринки закриті, а супермаркети, де також є велике скупчення людей, продовжують працювати, що говорить про нерівність.

«Супермаркети – це великий закритий простір, де ризик зараження інфекційними захворюваннями на порядок вищий. Це розсадник захворювань. Ми знаходимося на відкритому просторі, столи і полиці кожен день обробляються. Ми закупили необхідні дезінфікуючі засоби. Ми проти закриття комунальних ринків. Зараз збираємо підписи до президента. Вони кажуть, що це превентивні заходи, але краще б в місті закупили маски та експрес-тести на коронавірус. Я витратила гроші на закупівлю товару і тепер не можу його продати. У мене теж є діти, їх треба годувати, купувати ліки», - розповіла підприємець Яна Васильєва.

Підприємці поскаржилися, що на період карантину вони ризикують розоритися, адже вони вклали всі гроші в товар і так і не реалізували його. Водночас повідомляється, що на ринках товар почали розпродавати стихійно. Зокрема – овочі, м'ясо і молочні продукти.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп в першу чергу підтримав малий бізнес, який постраждав внаслідок спалаху коронавірусу.

Наші інтереси: 

Розуміти, що держава Україна знову покарала дрібний бізнес і самозайнятих людей, які самі собі заробляли гроші, а не отримували від держави зарплати. Через оголошений карантин із-за COVID-19 в Україні такі люди залишилися без заробітку. Держава дбає тільки про найманих працівників і буде платити тим, хто пішов на так звану ізоляцію, 50% від їхньої середньої заробітної плати коштом Фонду соціального страхування, який наповнюють своїм ЄСВ ці самі дрібні підприємці. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
бізнес
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи