Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У ВООЗ спрогнозували фінал "пандемії" COVID-19 у Європі

У найближчі тижні або місяці захворюваність на коронавірус у країнах Європи піде на спад. Імовірно, що Європа наближається до кінця пандемії на тлі поширення штаму Омікрон.

22012401.jpg

Hans Kluge, фото: Getty Images

Про це заявив в інтерв'ю Ганс Клюге – директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я. Він вважає, що до березня 2022 року на варіант Омікрон можуть захворіти 60% європейців, пише 24 канал, посилаючись на France24.

"Цілком ймовірно, що регіон рухається до свого роду ендшпілю (заключного етапу – ред.) пандемії", – сказав Клюге.

"Ми очікуємо, що настане період затишшя, перш ніж Covid-19 повернеться до кінця року, але не обов’язково, що пандемія повернеться".

Він зазначив, що попри те, що Омікрон стрімко поширюється, протягом кількох тижнів цей спалах так само швидко вщухне. Після цього у більшості жителів Європи буде глобальний імунітет до коронавірусу – або завдяки вакцинації, або після перенесеної хвороби, вважає єврочиновник від "охорони" здоров'я.

Крім того, очікується зниження поширення вірусу через сезонність.

Як повідомляє МОЗ України, 20 січня 2022 року директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге та міністр "охорони" здоров’я України Віктор Ляшко підписали Дворічну угоду про співробітництво на 2022-2023 роки. Угода є основою для співробітництва та передбачає посилення стратегічної співпраці задля покращення здоров’я українського населення, прискорення прогресу на шляху до універсального охоплення послугами охорони здоров’я та досягнення цілей сталого розвитку до 2030 року.

Важливо: В Україні не зареєстровано епідемій – офіційна відповідь Міністерства охорони здоров’я України (документ)

Наші інтереси: 

Стежимо за метушнею психопатів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи