Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 72
  • Переглядів: 82

У Стамбулі урочисто спустили на воду другий український корвет класу Ada "Гетьман Іван Виговський"

Категорія:

На церемонії були присутні міністр оборони України Рустем Умєров, командувач Військово-Морських сил Олексій Неїжпапа, власник компанії Baykar Халюк Байрактар, Герой України Мустафа Джемілєв і перша леді України Олена Зеленська.

24080101.jpg

Фото: Clash Report

Урочисте закладання корвета "Гетьман Іван Виговський" відбулося торік у серпні на суднобудівному підприємстві в Стамбулі. За турецькими традиціями урочисте закладання відбувалося лише після побудови частини секцій та корпусу, – уточнив портал "Мілітарний".

За словами представників Військово-Морських Сил України, всі роботи з будівництва судна здійснюють за укладеним в угоді графіком.

29 травня вийшов на перші ходові випробування головний корабель українського контракту, флагман Військово-Морських сил України "Гетьман Іван Мазепа" (F-211). Його також будують для України в Туреччині.

Українські корвети класу Ada озброєні 76-міліметровою корабельною артилерійською установкою Super Rapid виробництва італійської компанії OTO Melara.

Над гелікоптерним ангаром встановлена морська версія турецької 35-мм зенітної установки Korkut від компанії Aselsan.

Іншою продукцією компанії на бортах українських корветів є 12,7-міліметрові дистанційно керовані установки STAMP, які встановлені з лівого й правого бортів корабля.

F-211 та F-212 оснащені типовими для кораблів проєкту Ada радарами системи управління вогнем Thales Sting EO MK2, системами супутникового зв’язку від Aselsan, системами радіоелектронної боротьби ARES-2N та системами постановки дипольних перешкод Mk 36 SRBOC.

Крім того, корвети мають тактичний навігаційний радар ALPER, а для виявлення повітряних цілей встановлений 3D-радар SMART-S MK2.

 

Наші інтереси: 

Розбудовуємо військо-морський флот України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи