Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США стрімко зростають продажі зброї та боєприпасів

Категорія:

Світ:

Стрімке зростання продажів спричинило дефіцит боєприпасів по всій країні.

За оцінками Національного фонду стрілецького спорту (The National Shooting Sports Foundation), цього року було продано 20 мільйонів стволів, причому 8 мільйонів купили ті, хто вперше купує зброю.

Як зауважує представник фонду Марк Олива (Mark Oliva): «Якщо подивитися на 8,4 мільйона покупців зброї, і всі вони хочуть купити хоча б одну коробку на 50 патронів - то це буде 420 мільйонів патронів» (Марк тут говорить про тих, хто купував зброю вперше).

Про різке збільшення продажів зброї свідчать дані Національної системи миттєвих перевірок кримінальних справ ФБР.

У 2010 році ФБР провело 14,4 мільйона перевірок при купівлі зброї. У 2018 – 26 мільйонів перевірок. У 2019 – 28 мільйонів.

У 2020 році ФБР провело вже перевірку майже 40 мільйонів купівель зброї. А за перші пів року 2021 року – 22 мільйони перевірок.

У травні New York Times повідомила, що за даними Північно-Східного університету та Гарвардського науково-дослідного центру з контролю за травмами близько 20% людей, які купили зброю у 2020 році, були покупцями, що купували зброю вперше.

За тими ж даними, зараз володіють зброєю 39 відсотків домогосподарств США. У 2016 році таких було 36 відсотків.

Associated Press також повідомляє, що імпорт боєприпасів із Росії, Південної Кореї та Європейського Союзу збільшився на 225 відсотків.

Пам’ятаєте, як в часи тотального дефіциту в СРСР низку товарів продавали «не більше 2 штук в одні руки»? Зараз щось подібне сталося з боєприпасами в США.

Дуейн Хендрікс (Duane Hendrix) з Атлетичної асоціації поліції Сіетла (Seattle Police Athletic Association) повідомив, що клієнти зараз можуть купувати лише дві коробки боєприпасів. А в деякі дні магазини взагалі не відкриваються, бо нема в наявності боєприпасів.

«Якщо у вас нема боєприпасів для клієнтів, нема сенсу відкривати двері».

За словами Дуейна, найбільше не вистачає патронів для гвинтівок.

Заяви Байдена, що він підпише виконавчий указ про контроль над зброєю, викликають зворотну реакцію: люди прагнуть купити ще більше зброї.

«Не тільки ті, у яких уже була зброя, купують її ще більше, але купують і ті, хто ніколи зброєю не володів», – пише New York Times.

Цікаво, що серед тих, хто вперше купує зброю, більшість – жінки. Приблизно одна п’ята нових власників зброї – чорношкірі, ще одна п’ята – латинос.

Я поки що не знайшов розподіл за партійною прихильністю, але зустрічав в інтернеті оцінки, що переважна більшість власників зброї (називають цифри від 65 до 80%) – виборці Республіканської партії. Підозрюю, що й серед нових власників зброї розподіл буде приблизно такий самий. Адже Демократична партія виступає за роззброєння населення, тож за неї скоріш за все голосуватимуть ті, хто не має і не бажає мати зброю. А Республіканська партія традиційно є прихильником другої поправки. Тож прихильники зброї скоріш за все голосуватимуть за республіканців.

 

Наші інтереси: 

Вільні люди мають зброю. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Готується новий устрій націй. Держава яка розділена сама в собі не устоїть. Я про партії і опозицію яка виникає автоматично при кожних виборах.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Готується новий устрій націй. Держава яка розділена сама в собі не устоїть. Я про партії і опозицію яка виникає автоматично при кожних виборах.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

гравці готуються до великого полювання.РаДіє