Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 34
  • Переглядів: 37

У Румунії розпочалися найбільші військово-морські навчання НАТО Sea Shield

Категорія:

У тренуваннях візьмуть участь понад 2 200 військовослужбовців і 135 кораблів, літаків і транспортних засобів із 12 країн-союзників і партнерів. Церемонія відкриття відбулася 8 квітня у порту міста Констанца (Constanţa).

24040802.jpg

Ілюстративне фото

У Румунії розпочалися найбільші багатонаціональні навчання, які організували румунські військово-морські сили Sea Shield (Морський щит), повідомляє Radio Romania.

У навчаннях «Морський щит" беруть участь війська і бойові засоби з Болгарії, Франції, Грузії, Греції, Італії, Великої Британії, Молдови, Королівства Нідерландів, Польщі, Португалії, Туреччини, США та Румунії.

Тренування Sea Shield будуть спрямовані на навчання в усіх галузях бойових дій і підвищення рівня оперативної сумісності між силами, що беруть участь.

"Нам належить відпрацювати оперативні процедури в протичовновому, надводному і протиповітряному середовищі, у Чорному морі, а також у річковій зоні відповідальності", – розповів віцеадмірал Міхай Панаїт, начальник штабу військово-морських сил Румунії.

Зазначається, що 99 дрейфуючих морських мін було виявлено та знищено з початку війни в Україні в Чорному морі, і новим викликом є загроза з боку повітряних і надводних морських безпілотників.

Минулого тижня військово-морські сили здійснили контрольований підрив безпілотного апарату, виявленого біля румунського узбережжя.

Віце-адмірал Міхай Панаіт сказав, що цей безпілотник був виявлений французьким розвідувальним літаком, який привезли для навчань і пошуково-дослідницьких місій проти мін.

"Ми виявляємо в Чорному морі, в зоні нашої відповідальності, багато об'єктів, які є залишками, слідами війни в околицях. У нас є сили та засоби, щоб підтримувати баланс, свободу судноплавства в цьому районі", зазначив румунський віцеадмірал.

З початку війни понад 2 500 торгових суден були задіяні у вантажних перевезеннях в зоні відповідальності ВМС Румунії.

Нагадаємо, 29 березня в Румунії, на сільськогосподарських угіддях острова Велика Бреїла, знайшли фрагменти безпілотника.

Наші інтереси: 

НАТО все ближче до наших кордонів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи