Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У порту польського міста Щецин розвантажили 14 бойових танків Abrams, які прибули зі США

Польща розпочала найбільше за останні пів сотні років переозброєння у відповідь на загрозу з боку Росії та має намір витратити на оборону цього року до 4% ВВП та збільшити кількість військ у майбутньому до 300 тисяч. Особливий акцент в озброєнні Варшава вирішила зробити на танках.

23062805.jpg

Фото: Facebook Mateusz Morawiecki

"У квітні під час візиту до США я казав, що скоро до Польщі прийдуть найсучасніші танки Abrams. Сьогодні перші елементи нашої "бронезавіси" прибули до порту в Щецині - 14 танків Abrams наразі розвантажено", повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у Фейсбук.

На початку січня Польща підписала угоду про закупівлю у США 116 танків Abrams у версії M1A1, які вже були в експлуатації. Танками Abrams Польща хоче замінити ті, які передала Україні, – понад 200 танків Т-72, а також Т-72 національної модифікації PT-91 Twardy.

 

 

Наші інтереси: 

Польща серйозно поставилася до загрози можливої воєнної агресії РФ, що має бути прикладом для України. Розуміємо, Україна не була готова до повномасштабної війни. Попри те, що Україна зараз є щитом для Польщі, Польща озброюється.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи