Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У подорож на карантині: що подивитися на Західній Україні

Свій список об'єктів на заході нашої країни, гідних уваги туристів, підготували фахівці сервісу оренди автомобілів SIXT.

Як безпечно подорожувати на карантині

Львівська, Волинська, Рівненська та Тернопільська області України багаті історичними та природними пам'ятками. Сьогодні, коли пандемія коронавіруса зробила подорожі, наприклад, в Європу, практично недоступними, локальний туризм стає дуже актуальним і затребуваним.

Максимально убезпечити себе під час подорожі допоможе автомобіль. Він виключає спілкування зі сторонніми людьми і тим самим максимально знижує ймовірність зараження. Ті, у кого немає власного авто, завжди можуть його орендувати. Так, автопрокат SIXT Львів, Луцьк, Тернопіль чи Рівне пропонує своїм клієнтам великий вибір

автомобілів різного класу — від малолітражок до брутальних позашляховиків і розкішних лімузинів.

А не загубитися в різноманітті пам'яток Західної України допоможуть рекомендації, які підготували співробітники сервісу.

Львівська область

Не тільки Львів, а й Львівська область знамениті своєю архітектурою. Тут розташовано безліч замків і інших історичних об'єктів. Три з них включені до складу туристичного маршруту «Золота підкова»: Золочівський, Підгорецький та Олеський замки.

Львів і Львівська область завжди були багатонаціональними — тут жили представники різних культур і національностей. Познайомитися з побутом населення краю допоможе Музей народної архітектури та побуту у Львові.

У Сколівському районі області недалеко від села Урич знаходяться Урицькі скелі — частина Національного парку «Сколівські Бескиди» та Державного історико-культурного заповідника Тустань. Скелі і залишки кріпосної стіни фортеці Тустань — частина споруди, мешканці якої тривалий час успішно чинили опір татаро-монголам.

Волинська область

Споруда, яку одну з перших варто відвідати мандрівникам по Волині — Луцький замок або замок Любарта. Саме він зображений на двухсотгривневій купюрі.

Добре збережений замок вважається одним з найкрасивіших не тільки в Україні — він входить в топ-20 замків Європи. З В'їзної вежі замку видно весь Луцьк. На території замкового комплексу туристам пропонується маса розваг: стрільба з лука, музей книги, колекція унікальних дзвонів, всілякі майстер-класи.

Перлина Волині — озеро Світязь. Водойма, глибина якого досягає 58,4 метрів, називають українським Байкалом — це найглибше озеро в країні. Незважаючи на глибину озеро відмінно прогрівається і туристичний сезон тут стартує вже в червні. Відпочиваючі купаються, рибалять, спостерігають за птахами, які гніздяться на території Шацького національного парку, до складу якого входить Світязь.

Рівненська область

Незважаючи на те, що в самому Рівному розташована маса цікавих культурних, природних та історичних об'єктів, є що подивитися і в Рівненській області.

Знайомство з пам'ятками краю можна почати з музею Першокниги — комплексу «Пересопниця». Сюди входить побудована в конструктивістському стилі будівля музею, реконструкція житлової садиби і залишки оборонних споруд XII-XIII ст.

Недалеко від села Хотин знаходяться знамениті Хотинські печери. На думку археологів, в печерах, на стінах яких видно малюнки, що відносяться до дохристиянської епохи, протягом багатьох століть місцеві жителі ховалися від ворогів.

У районі села Клевань обов'язково потрібно побувати в «Тунелі кохання» — унікальній природній перголі, утвореної зрощеними гілками дерев над залізницею. Тим більше актуально побувати там поки тепло.

Тернопільська область

Як і інші регіони Західної України, Тернопільщина знаменита своїми замками, які складають Національний заповідник «Замки Тернопілля». Відвідати варто Збаразький, Скалатський, Теребовлянський, Бережанський замки, палац Вишневецьких, Плебанівський віадук — один з найкрасивіших мостів України.

Любителям витонченої архітектури сподобається єзуїтський монастир в Кременці — яскравий представник бароко і рококо XVIII століття.

У самому центрі Тернополя знаходиться величезне штучне озеро площею 300 гектар. Створене в XVI столітті, воно було частиною фортифікаційних споруд, що оберігали місто від турків і татар.

Як орендувати автомобіль

Орендувати автомобіль в прокатному сервісі SIXT нескладно. Процедура займає не більше 20 хвилин, а орендарю повинно бути не менше 21 року (і від 25 для оренди авто преміум-класу). Водійський стаж — від двох років.

Компанія використовує тільки нові автомобілі. В автопарку немає машин старше двох років або авто з пробігом більше 100 тисяч км.

Отримати і повернути авто можна в одному з пунктів прокату SIXT. Перелік додаткових послуг передбачає можливість отримання і повернення транспорту в будь-якому зручному місці і в будь-який час. Цілодобова служба підтримки клієнтів гарантує заміну машини в разі поломки в дорозі.

Всі автомобілі перед прокатом проходять ТО. Їх можна додатково оснастити дитячим кріслом і навігацією. Передбачена можливість делегувати право керування другій особі.

Безпека в період пандемії

Автомобіль в сучасних реаліях — найбезпечніший спосіб переміщення, так як він до мінімуму зводить ризик контакту з носіями вірусу.

Компанія SIXT піклується про безпеку клієнтів: всі авто проходять багатоетапну дезінфекцію, регулярно обробляються офіси сервісу, в них в необхідних обсягах доступні антисептичні засоби, а співробітників, що працюють з клієнтами, оглядають штатні медпрацівники SIXT.

Наші інтереси: 

Жити весело і повноцінно. Пізнавати світ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи