Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Львові не буде карантину вихідного дня. Львівська мерія готує позов до суду на рішення Кабміну

Судовий позов подадуть, як тільки буде оприлюднено повний текст урядової постанови. А впродовж вихідних у Львові працюватиме Центр підтримки підприємництва за телефоном гарячої лінії 15-80, де консультуватимуть підприємців у випадку виникнення непорозумінь. 

20111202.jpg

Львів, 11 листопада 2020 року

Проти запровадження карантину вихідного дня протестували ресторатори, представники готельної, спортивної та розважальної галузей Львова та області. Акцію протесту підтримав мер Львова Андрій Садовий.

"Карантин «вихідного дня» – це взагалі не вихід. Можна ще зробити карантин «обідньої перерви» чи карантин по парних і непарних. Але все це – абсурд. Це спроба уряду коштом малого та середнього бізнесу показати хоч якісь дії", – написав він у своєму Фейсбук.

Андрій Садовий також повідомив, що Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня».

"Чекаємо на повний текст постанови уряду, бо його досі немає. Вже казав і ще раз повторю. Локдаун на вихідні – абсурд. Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили. За суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. І це не історія про розваги – це живі гроші, які годують тисячі сімей. Хто буде компенсувати ці втрати?", – написав він у Фейсбук.

Садовий наголосив, що «карантин вихідного дня» лише у Львові позбавить доходів близько 50 тисяч працівників і власників малого і середнього бізнесу.

Отже, міська комісія з надзвичайних ситуацій не буде ухвалювати жодних рішень, які шкодитимуть місту.

Мер Львова також повідомив, що на вихідних працюватиме Центр підтримки підприємництва за телефоном гарячої лінії 15-80. Будуть консультувати підприємців у випадку виникнення непорозумінь. Також будуть працювати мобільні юридичні групи, які надаватимуть оперативну допомогу.

Нагадаємо, 11 листопада уряд прийняв рішення запровадити в Україні карантин вихідного дня, що діятиме з 00:00 суботи до 0:00 понеділка, і розпочнеться з 14 листопада.

Згідно з рішенням Кабміну на вихідних зможуть працювати лише продовольчі магазини, аптеки і транспорт. Не дозволяється робота розважальних закладів, а заклади громадського харчування, кафе й ресторани зможуть працювати лише на винос. Також не дозволять працювати спортивним клубам, басейнам і салонам краси.

Наші інтереси: 

Розуміти, що уряд вчергове приймає незаконні рішення. Тому що там керують ідіоти, шахраї і психопати. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи