Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Китаї встановили автомат із продажу автомобілів Ford

У Ганчжоу встановили перший у Китаї автомат із продажу автомобілів, що працює за принципом вендінгової машини, повідомляє ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Проект реалізує китайський інтернет-гігант Alibaba спільно з американським автовиробником Ford.

"Процес придбання автомобіля стане таким же простим, як покупка банки "Коли", - зазначив Юй Вей, глава інтернет-майданчику, через який здійснюватиметься покупка.

За його словами, двадцятиметровий вендінговий автомат є багаторівневим майданчиком із понад 40 моделями автомобілей марки Ford. Зокрема, представлені будуть Explorer SUV, Mustang, Edge і Everest.

Для здійснення покупки необхідно вибрати серед представлених вподобану машину, відзначити її в спеціальному мобільному додатку і забрати автомобіль з апарату.

Автомобіль можна також придбати у кредит. У такому випадку необхідно внести 10% від вартості моделі та щомісяця виплачувати решту суми за допомогою китайської платіжної системи.

Відзначається, що потенційні покупці можуть навіть узяти автомобіль для проведення тест-драйву терміном на три дня. Механізм вибору транспортного засобу аналогічний покупці і здійснюється через мобільний додаток. Користувачеві необхідно додатково вказати передбачуваний час поїздки і зробити Селфі. Перед спуском автомобіля вбудована в вендінговий апарат система розпізнавання осіб ідентифікує клієнта і таким чином підтверджує його онлайн-замовлення.

Як відзначають автори проекту, для повноцінного функціонування апарату необхідно вирішити низку організаційних моментів. Так, наприклад, видача номерних знаків на придбаний новаторським способом автомобіль не регламентована законом.

 

У майбутньому подібні автомати можуть з'явитися також у Пекіні і Ханчжоу.

Наші інтереси: 

Стежимо, як Китай формує у себе ультраіндустріальну систему. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи